Fransa: Orman yangınlarında en az iki ölü, yirmi yaralı

19.08.2021 - 10:56
Haberi paylaş

Fransa’daki orman yangınlarında en az iki kişi öldü ve yirmi kişi yaralandı. Daha önce yangınlardan etkilenen ve geçici barınaklara yerleştirilen binlerce kişi, buralardan ayrılmak zorunda kaldı.

Güney Fransa’daki Var bölgesi valiliğinden yapılan açıklamaya göre, orman yangınları kontrol altına alınmış değil. Yangına müdahale eden 7 itfaiyecinin hafif yaralandığı kaydedilen açıklamada, yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin dumandan etkilendiği belirtildi. Böylece yangının başından bu yana yaralananların sayısı 29’a yükseldi.

1200 itfaiyecinin yanı sıra helikopter ve uçakların da müdahale ettiği yangında on bine yakın insan evini terk etmek zorunda kaldı, daha önce geçici barınaklara yerleştirilen binlerce insan da başka yerlere nakledildi.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde devasa orman yangınları çıkarken, Türkiye’de 49 ilde çıkan 299 orman yangınında 8 kişi ve binlerce hayvan öldü, çok sayıda insan ve hayvan yaralandı, yüzbinlerce hektar orman ve yerleşim yeri küle döndü.

Bültene kayıt ol