İklim isyancıları Davos’ta

Sınır Tanımayan İsyancılar, Greta’nın ve Autumn Peltier’in katılımcılara ve tüm dünyadan olağanüstü değişim yaratıcı gençlere hitap ettiği Davos’a, Dünya Ekonomik Forumu için geldi.

Yaklaşık 30 bin iş insanı, uluslararası politik liderler, ekonomistler ve ünlüler küresel sorunları tartışmak için toplandı.

İddiaya göre, “dünyanın mevcut durumunu daha iyi hâle getirmeye adanmış” durumdalar. Ancak, yalnızca 100 şirket, ki bu şirketlerin hepsi Dünya Ekonomik Forumu’na katılımcıdır, 1988’den beri olagelen karbon emisyonunun %71’inden sorumludur.

50 kilometrenin, üç günlük İsviçre’nin Alp Dağları boyunca uzun yürüyüşün ardından, isyan grubu foruma katılımcılara çok net bir mesaj ile birlikte vardı: “Daha fazla alışılagelmiş şekilde iş yapmak yok.”

ilginizi çekebilir

dsip gorsel
DSİP: Siyasi operasyonlar muhalefeti susturamaz!
etha-20250126-muratcepni
ESP Eş Genel Başkanı Murat Çepni ve çok sayıda kurum temsilcisi gözaltında
Genel Merkezimizin düzenlediği Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı’mızda Türkiye’yi birleşti
CHP’nin sıra dışı Kürt Konferansı’nın düşündürdükleri