İklim isyancıları Davos’ta

Sınır Tanımayan İsyancılar, Greta’nın ve Autumn Peltier’in katılımcılara ve tüm dünyadan olağanüstü değişim yaratıcı gençlere hitap ettiği Davos’a, Dünya Ekonomik Forumu için geldi.

Yaklaşık 30 bin iş insanı, uluslararası politik liderler, ekonomistler ve ünlüler küresel sorunları tartışmak için toplandı.

İddiaya göre, “dünyanın mevcut durumunu daha iyi hâle getirmeye adanmış” durumdalar. Ancak, yalnızca 100 şirket, ki bu şirketlerin hepsi Dünya Ekonomik Forumu’na katılımcıdır, 1988’den beri olagelen karbon emisyonunun %71’inden sorumludur.

50 kilometrenin, üç günlük İsviçre’nin Alp Dağları boyunca uzun yürüyüşün ardından, isyan grubu foruma katılımcılara çok net bir mesaj ile birlikte vardı: “Daha fazla alışılagelmiş şekilde iş yapmak yok.”

ilginizi çekebilir

1125953_115d67
Saldırıları sınıf dayanışması, grev durduracak
259715b3-a313-491e-b639-ea11dc1d976e-EPA-Images---Zack-Polanski---UK---Green-Party---05102026
Zack Polanski, siyonizmin ırkçılık olduğu önergesinde geri adım atmamalı, aksine direnmeli
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan üçlü savunma anlaşması
Ortadoğu’da küresel hegemonya mücadelesinin parçası olarak bölgesel ittifaklar