İklim için okul grevi: 29 Kasım’da sokağa!

23.11.2019 - 08:58
Haberi paylaş

Antikapitalist Öğrenciler’in İstanbul’da birçok okulda 29 Kasım’daki küresel iklim grevi için yürüttüğü faaliyet sürüyor. 

İklim grevine hazırlık için Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan toplantıda, 2018’deki IPCC raporu, 2030 yılına kadar karbon salınımının sıfıra indirilmesinin önemi tartışıldı. İklim krizine karşı gençlerin başlattığı mücadele, Yokoluş İsyanı ve 20 Eylül’de gerçekleşen uluslararası grev ve gösteriler ele alındı. 7.7 milyon insanın sokağa döküldüğü eylemleri 29 Kasım’da sürdürmenin ve büyütmenin önemi tartışılırken, Antikapitalist Öğrenciler’in o gün 17:30’da Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde yapacağı eylemi büyütme çağrısı yapıldı.

Antikapitalist Öğrenciler diğer yandan bir toplantı düzenleyerek Joker filmi üzerinden sistem karşıtlığı tartışmalarını ele aldı. Toplantıda, kapitalizmin yarattığı yabancılaşmaya ve krize karşı işçi sınıfının merkezinde olduğu kitlesel mücadeleleri örgütlemenin, egemen sınıfa karşı farklı kesimleri bir araya getirmenin önemi vurgulandı.

Antikapitalist Öğrenciler’in 29 Kasım’da düzenleyeceği eyleme Boğaziçi, Marmara, Bilgi, İTÜ, İÜ, Yeditepe, Beykent, Acıbadem gibi üniversitelerin yanı sıra liselerden de katılım olacak.

Bültene kayıt ol