Kazdağları mitingi iptal edildi: Gerekçe “milli birlik ve bütünlük”

Kazdağları’nda altın madenciliğine hayır mitingi, Kuzey Suriye’ye başlayan operasyon gerekçe gösterilerek iptal edildi.

12 Ekim günü Çanakkale’de yapılması planlanan Kazdağları Su ve Vicdan mitinginin, tertip komitesi tarafından iptal edildiği duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizin Suriye topraklarında askeri bir harekat başlatması nedeniyle milli birlik ve bütünlük oluşturmak gerekliliği ve içinde bulunulan hassasiyet göz önüne alındı. Marmara Belediyeler Birliği ve Çanakkale Belediye Başkanı’nın görüşmesi sonucunda iptal edilmesinin uygun olacağı değerlendirildi ve iptali yönünde karar alındı.”

Kazdağları’nda büyük protestoların ardından aynı komite, çadır nöbetini bitirmiş ve CHP’li belediye de elektrik, su ve gıda gibi destek hizmetlerini kesmişti. Altın madeni sahası yakınında kalmaya devam eden çevreciler, yaklaşık 1 aydır Kanadalı şirket Alamos Gold’un devam eden faaliyetleri duyuruyor.

ilginizi çekebilir

kadin-eylem1
Kutsalların kutsalı: Annelik!
20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze