(Video) Greta Thunberg: Beğenseniz de beğenmeseniz de değişim geliyor!

23.09.2019 - 19:28
Haberi paylaş

İklim için okul grevlerinin başlatıcısı Greta Thunberg BM İklim Zirvesi’nde devlet temsilcilerine seslendi. Çok sert ve çok duygusal bir konuşma yapan Greta hiç bir şey yapmayan devletlerin suratına karşı “sizi asla affetmeyeceğiz!” dedi.

Greta konuşmasında şunları söyledi:

"Sizi izliyoruz. Her şey yanlış. Ben aslında burada olmamalıydım. Okyanusun diğer tarafında, okuluma gidiyor olmalıydım. Bir kitlesel yok oluşun başlangıcındayız ve hala tek konuştuğunuz şey para ve sonsuz ekonomik büyüme masalları. Buna nasıl cüret edersiniz?"

“Hepiniz umut için biz gençlere bakıyorsunuz. Bu ne cüret? Boş sözlerinizle hayallerimi ve çocukluğumu çaldınız, ancak ben her şeye rağmen şanslı olanlardan biriyim. İnsanlar acı çekiyor. İnsanlar ölüyor. Tüm ekosistem çöküyor.”

“Bizi duyduğunuzu ve durumun aciliyetini anladığınızı söylüyorsunuz. Ne kadar üzgün ve kızgın olsam da, buna inanmak istemiyorum. Çünkü durumu gerçekten anladıysanız ve harekete geçmemeye devam ederseniz, o zaman gerçekten kötüsünüz demektir. Ve buna inanmayı reddediyorum.”

Greta 2030 yılına karbon salımını %50 azaltma önerilerine “bu bizim için asla kabul edilemez” dedi. IPCC raporları üzerinden karbon salımının sıfırlanması için somut adımlar atılması gerektiğini anlattı. Konuşmasının sonlarında şunları söyledi:

“Bizi başarısızlığa sürüklüyorsunuz, ama gençler ihanetinizi anlamaya başladı. Gelecek nesillerin gözleri sizin üstünüzde. Ve eğer bizi başarısızlığa uğratmayı seçerseniz ben de “sizi asla affetmeyeceğiz” diyorum.”

“Dünya uyanıyor. Ve beğenseniz de beğenmeseniz de değişim geliyor!”

 

Bültene kayıt ol