Hattat Holding önünde eylem: Bartın için, iklim için termik santrale hayır!

30.08.2019 - 10:13
Haberi paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde on yılı aşkın süredir termik santral kurmak için çalışmalarda bulunan Hattat Holding, protesto edildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Danıştay 6. Daire, Hattat Holding’in Amasra’ya termik santral kurmak için aldığı ÇED olumlu kararını bir kez daha bozmuştu. Zonguldak İdare Mahkemesi de 20 Ağustos’ta termik santralin kömür hazırlama tesisi için verilen ÇED olumlu kararını iptal etti. 

Bartın Platformu'nun ve kamuoyunun tepkilerine, mahkeme kararlarına rağmen, termik santral kurma isteğinden vazgeçmeyen Hattat Holding’in İstanbul’da bulunan ofisi önünde iklim aktivistleri bir araya geldi.  

Şirketin önüne “İklim Suç Mahalli” şeridi çeken aktivistler “Bartın için, iklim için termik santrale hayır!” pankartı açtı.

Pankart önünde açıklama yapan Sıfır Gelecek aktivistleri, iklim krizi çağında yeni termik santral çalışmalarına başlanmaması gerektiğini, havayı, suyu, toprağı, yaşamı zehirleyen çalışır durumdaki termik santrallerin de bir an önce kapatılmaları gerektiğini söyledi. 

Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında gençlerin eylemleriyle herkesi iklim için bir an önce harekete geçmeye davet ettiklerini belirten aktivistler, Bartın Platformu’nun gelecek nesiller için mücadelesini selamladı. Son olarak “Ya sıfır karbon gelecek, ya sıfır gelecek!” diyen aktivistler, herkesi 20 Eylül’de gerçekleşecek küresel iklim grevine destek vermeye çağırdı. 

Bültene kayıt ol