Greta Thunberg, Atlas Okyanusu'nu geçerek ABD'ye vardı

29.08.2019 - 08:23
Haberi paylaş

BM iklim zirvesine katılmak için yatla Atlas Okyanusu'nu geçen iklim aktivisti Greta Thunberg, 15 günlük yolculuğunu tamamlayarak ABD'ye vardı.

16 yaşındaki Greta Thunberg, Birleşmiş Milletler zirvesine konuşmacı olarak davet edilmişti. Karbon emisyonlarına sebep olacağı için uçakla gitmeyi reddeden genç aktivist, güneş enerjisi ve deniz dalgasından elde edilen enerjiyle çalışan yatı tercih etmişti.

Yat deyince yanlış anlaşılmasın. Yenilenebilir enerjiyle çalışan bu yeni nesil tekne de tuvalet, duş ya da lüks olarak adlandıralebilecek herhangi bir şey bulunmuyor.

Sıfır emisyonla ABD'ye varan Greta Thunberg'i yüzlerce kişi karşıladı. Kendisini karşılmaya gelenlere seslenen Thrunberg, "Bir araya gelip birlikte çalışmalıyız. Yoksa her şey için çok geç olacak" dedi.

Thunberg, 23 Eylül'de New York'ta düzenlenecek olan iklim zirvesine katılacak. Burada bir konuşma yapması bekleniyor. Zirve öncesi, Kanada ve Meksika'da gençler tarafından düzenlenecek eylemlere de katılacak. 

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg küresel ısınma tehdidine dikkat çekmek için "Fridays for Future" (Gelecek için Cuma Günleri) adlı bir eylem başlatmıştı. Thunberg önderliğinde dünya çapında yaklaşık yüz şehirde binlerce öğrenci Cuma günleri okula gitmeyerek eylem yapmıştı.

Bültene kayıt ol