Direniş sürüyor: Kazdağları’nda kitlesel buluşma

18.08.2019 - 21:02
Haberi paylaş

Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold’un yerli taşeron Doğu Biga Madencilik ile birlikte Kazdağları’nda doğayı tehdit eden faaliyetlerine karşı yürütülen direniş, bugün kitlesel bir buluşmayla devam etti.

Çanakkale Belediyesi’nin desteklediği organizasyonda, binlerce kişi direnişin sürdüğü Kirazlı Balaban’a geldi. Burada sabah saat 11:00’de Fazıl Say bir konser verdi. Çeşitli sivil toplum örgütleri, sendikalar, yerel çevre grupları doğa katliamına karşı çıkmak için tek ses olup haykırdı.

İda Dayanışma Derneği'nden Hicri Nalbant ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da konser öncesinde birer konuşma yaptılar.

Mitinge katılanlardan DSİP Çanakkale örgütü üyesi Özge Eryücel, burada devam eden Su ve Vicdan Nöbeti’nin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Buradaki talana dur diyoruz. Doğanın, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın korunması son derece önemli. Hasankeyf’ten Salda’ya, Munzur’dan Kaz Dağları’na her yerde direneceğiz. Kapitalist şirketlerin ve onların hükümetinin ekolojiyi hiçe sayan hamlelerine karşı birleşerek mücadele edersek kazanabiliriz” dedi.

“Altında kalasınız” pankartıyla alana gelen Adatepliler grubundan, Kazdağları’nda yaşayan Haluk Y., “Burası bizim için doğal ve kültürel bir miras alanı. O yüzden onu korumaya ve kurtarmaya çalışıyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Ne kadar yaygınlaştırırsak o kadar iyi. Bu daha başlangıç, daha devam edecek. Ne kadar farkındalık yaratırsak kazanma şansımız o kadar artar” dedi.

Edremit Eğitim Sen’den Fikriye Y. İse “Biz zaten Körfez’de yaşıyoruz, Altınoluk’ta. Kazdağları’nın her tarafı delik deşik ediliyor. Bugün revaçta olan burası, Kirazlı Balaban madeni. 24’ünde biz Orhanlar’da gene aynı nedenle direnişte olacağız. Kazdağları’nı delik deşik ettirmeyeceğiz”ifadelerini kullandı.

Kazdağlarında Su ve Vicdan Nöbeti devam ediyor

Bültene kayıt ol