Greta'dan faşistlere tepki

29.07.2019 - 09:26
Haberi paylaş

Avrupa'da iklim krizine karşı büyük mücadelenin başlatıcılarından 16 yaşındaki Greta Thunberg, davet üzerine geldiği Fransız parlamentosunda politikacılara seslendi.

Muhafazakâr Cumhuriyetçiler'den ve Marine Le Pen'in faşist partisi Ulusal Cephe'den milletvekilleri Greta Thunberg'in konuşmasını boykot etti.

Greta Thunberg, kendisine laf atan,dalga geçen ırkçılara "Bizi dinlemek zorunda değilsiniz ama bilimi dinlemek zorundasındasınız" yanıtını verdi.

Kendisi gibi çocukların iklim değişikliği ile ilgili siyasetçileri rahatsız edecek şeyler söylemeye cesaret edebildikleri için 'kötü çocuklar' olarak kabul edildiklerini söyleyen Thunberg, şöyle devam etti: "Sadece rakamları paylaştığımız için, bu bilimsel verileri, tahmin edilemeyecek ölçüde nefret ve tehdide maruz kalıyoruz. Milletvekilleri ve gazeteciler bizimle dalga geçiyor, hakkımızda yalan söylüyor."

Thunberg, sataşmalara rağmen konuşmasını kararlılıkla sürdürerek milletvekillerine 'iklim değişikliğinin temelindeki bilimsellikte birleşme' çağrısı yaptı.

Bültene kayıt ol