Filistin Eylem Komitesi: İsrail’i silahlandıran şirketler İstanbul’da!

Filistin Eylem Komitesi’nin duyurusu:

“Ürettikleri uçak, füze, bomba ve askeri teknolojileri soykırımcı İsrail’in hizmetine sunan şirketler, 22-27 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (IDEF 2025) katılacak.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından iki yılda bir düzenlenen bu fuar kendini “binlerce ziyaretçi son teknoloji ürünlerini keşfetmek, sektördeki yenilikleri takip etmek ve iş birliği olanaklarını değerlendirmek üzere IDEF’e katılmaktadır. IDEF, sadece bir fuar ya da ticari bir etkinlik değil; daha güvenli, daha emniyetli bir dünyaya olan taahhüdümüzdür.” şeklinde tanıtıyor.

Soykırımcı İsrail ordusuna F-16 ve F-35 savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve füzeler dahil olmak üzere çeşitli silahlar tedarik eden LOCKHEED MARTİN; savaş uçakları için bileşenler, mühimmat, füze fırlatma kitleri ayrıca zırhlı araçlar temin eden BAE SYSTEMS; radar sistemleri, savaş gemilerine monte edilen deniz topları ve lazer hedefleme sitemi sağlayan LEONARDO, işgal deniz gücünün temelini oluşturan denizaltıları üreten THYNSSENKRUPP MARINE SYSTEMS, işgal ordusunun kullandığı F-15 ve F-16 uçakları ve Sa’ar gemilerine motor üreten GE AEROSPACE; işgal ordusu tanklarına, zırhlı araçlarına ve botlarına motor üreten ROLLS-ROYCE POWER SYSTEMS, bomba yönlendirme sistemleri ve jet motoru sağlayan HONEYWALL; işgal ordusuna veri depolama yazılımları, dijital denetleme altyapısı ve kontrol noktalarında kullanılan biyometrik sistemler üreten HP, işgal askerlerinin kullandığı keskin nişancı dürbünlerini temin eden LEUPOLD ve işgal ordusuna uzun menzilli termal dürbün satan TELEDYNE FLIR IDEF 2025’te yer alacak.

İsrail’e temin ettikleri askeri teçhizat, teknoloji ve ateş gücüyle Filistin’deki 77 yıllık işgal ve 22 aydır süren soykırımdaki en stratejik suç ortakları olan bu şirketler, Filistin halkı üzerinde kullanılan ve Filistinlilerin kanını taşıyan silah ve teknolojilerini daha fazla satabilmek üzere Türkiye’de boy gösterecek. On binlerce Filistinliyi öldüren yüz binlercesini yaralı bırakan; hastaneler, okullar, su ve elektrik sistemleri dahil olmak üzere evlerin ve sivil altyapının kitlesel yıkımına neden olan bu silahlar, fuar yönetimine göre “daha güvenli bir dünyaya olan taahhüt” olarak görülüyor.

Bu şirketlerin elini kolunu sallayarak böylesi etkinliklerde yer alması, Filistin’de süren soykırıma gözünü kulağını kapatmak ve soykırım ortağı şirketleri bu suçu daha fazla işlemeye teşvik etmek anlamına gelecektir.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nı, soykırım suçundaki rolleri nedeniyle bu şirketleri fuar programından çıkarmaya çağırıyoruz!

Türkiye hükümeti, öncülüğünü yaparak 52 ülkenin imzasını topladığı ve Kasım 2024’te Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunduğu mektupta önerdiği gibi; İsrail’e silah ve mühimmat tedariki ve sevkiyatının durdurulması için İsrail’e derhal askeri ambargo ilan etmelidir!

Filistin halkının dostları olarak, Filistin halkının özgürlük hakkını ve yaşamını hiçe sayanları rahat bırakmayacağız!

Yaşasın Nehirden Denize Özgür Filistin”

son yazıları

Silahlara veda ve barış süreci #2 Burak Demir ile özel röportaj
DEM Parti’nin siyasetin merkezine geri dönüşü
DSİP’ten barış sürecine destek toplantısı

ilginizi çekebilir

burak_zoom_röp_thumbnail[1]
Silahlara veda ve barış süreci #2 Burak Demir ile özel röportaj
batman mitingi 17 kasım 2024
DEM Parti’nin siyasetin merkezine geri dönüşü
pkk-silah-yakma
DSİP’ten barış sürecine destek toplantısı