Evlerini savunan Tokatköy sakinlerine yıkım, biber gazı ve gözaltı

AKP’li Beykoz Belediyesi, Tokatköy mahallesinde yaşayanların hayatını mahvetmeye devam ediyor. Evlerinin villa yapmak için yıkılmasına karşı günlerdir mücadele eden mahalle sakinleri, polisin şiddetine maruz kaldı.

Belediye başkanı tarafından görüşme talepleri reddedilen Tokatköylülerin, elektrik ve suyu çoktandır kesilmişti. Bu sabah itibarıyla evleri de yıkılmaya başlandı. Yaşlı, kadın, çocuk, gençler tüm mahalleli hukuksuz yıkımı durdurmak isterken polisin attığı plastik mermiler ve yoğun biber gazı ile karşılaştı.

Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bir kez daha Beykoz Belediyesi önüne giden Tokatköy sakinleri bir duvarla karşılaştı.

Bu insanlar, ellerinde yasal hakları olduğu halde, “kentsel dönüşüm” adı altında yerlerinden edilmek isteniyor. Günlerdir mücadele eden Tokatköylüler, AKP’li belediyenin tek amacının evlerini yıkmak ve yerlerine zenginler için pahalı villalar yapmak olduğunu vurguluyor.

ilginizi çekebilir

dsip gorsel
DSİP: Çözüm İsrail ile savaş değil küresel intifada
kavala
Osman Kavala ve Gezi tutsakları derhal serbest bırakılmalı!
5bc17740-90fc-11f1-b2ab-0dd01740f9f6
Çerçeve yasa sonrası açıklamalar, sızanlar