Volkan Akyıldırım

Volkan Akyıldırım son yazıları

Volkan Akyıldırım tüm yazıları

12.08.2016 - 15:31

NATO defol!

Darbecilerin uluslararası ortak ve destekçilerinin kim olduğu gün geçtikçe daha da açığa çıkıyor.

İzmir'de yürütülen Fethullahçılara dönük soruşturmada aranan tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, 15 Temmuz ertesinde ABD'den sığınma talep etmiş. 26 Temmuz'da Virginia'daki NATO komutanları toplantısına üniformasıyla katılmış. NATO, gizlemeye gerek duymaksızın fotoğrafını internet sitesine koymuş!

ABD'li generallerin "muhataplarımız tutuklandı" derken kastettikleri budur, "bizim çocuklar".

1970'lerden beri Güney Amerika'dan Ortadoğu'ya askeri darbelerin arkasındakiler.

15 Temmuz ve Darbeci Gülen'in iadesi talebi, Türkiye­-ABD arasındaki gerilimi had safhaya çıkardı.

Erdoğan'ın Rusya'ya gidişi ile bu gerilim, apoletleri sökülmüş darbecileri komutan olarak tutan NATO ile ilişkilere sıçradı.

Bu, savaş ve işgal karşıtları, antiemperyalistler ve antikapitalistler için bir fırsattır.

Kurulduğu günden beri batı emperyalizminin Ortadoğu'da jandarmalığını yapan Türkiye'nin bu bloktan uzaklaşması, emperyalist savaşı durdurmak ve yayılmasını önlemek için tarihi bir hamle olacaktır.

Yunistan ve İngiltere işçi sınıfı, Ortadoğu'da ABD ile savaşan Avrupa Birliği adlı şirket kumpanyasının sonunu getirdi.

Türkiye'nin darbeyi destekleyen NATO üyeliğine son vermesi, dünya halklarına cesaret verip, küresel kapitalizmin cinayet örgütünün dağılmasını başlatabilir.

- Türkiye NATO’dan çıksın! Tarihi boyunca darbelerin, kontrgerillanın, savaşların, işgallerin arkasında bu cinayet şebekesi vardır. Küresel kapitalizmin ordusu NATO, insanlığa zarar ve tahribattan başka bir şey getirmedi.

- İncirlik üssü kapatılsın! 15 Temmuz’daki F­16'lar, İncirlik üssünden kalkan tanker uçakların yakıt ikmali sayesinde havada kaldı. İncirlik üssündeki ABD ve NATO koalisyonuna ait savaş uçaklarıysa 36 saatlik bir kesintinin ardından, katil IŞİD bahanesiyle Suriye ve Irak’ı bombalamaya devam ediyor. 90 nükleer bombanın saklandığı darbe üssü kapatılsın, demokrasi parkı yapılsın!

- Katil ABD, Ortadoğu’dan defol! Savaş, işgal, ambargo, bombardıman ile toplumları yıkan, delirten, dünyanın başına katil IŞİD'i bela eden... Rusya ile askeri gerilimi tırmandırıp, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'yu savaş alanına çeviren ABD emperyalizminin jandarmalığına son! Türkiye'deki tüm askeri üsler ABD ordusuna kapatılsın. 

- Suriye'de Irak'ta savaşa son! Suriye’nin kaderini Suriye halkı belirlemeli. Dışarıdan müdahale eden tüm devletler bundan vazgeçmeli.

- Mülteciler kardeşimizdir! Sınırlar açılsın, mülteci hakları tanınsın.

Ortak taleplerimizi kazanmak için birleşik mücadeleye var mısınız?

***

CHP'den doğasına aykırı davranmasını beklemek

CHP'nin Yenikapı mitingine HDP dışlandığı için 'gitmiyorum' demesi mümkün müydü?

- Bir halkın haklarını gasp edip, Kürt sorununun 100 yıldır var olmasına neden olan devleti kuran kemalist asker­-sivil bürokrasinin partisi.

- Oslo'ya da İmralı görüşmelerine de karşıydı. Öcalan ve PKK ile devlet arasındaki çözüm sürecini "vatana ihanet" olarak adlandırdı. Erdoğan ve AK Parti hükümetlerine, siyasi çözüm yolunu seçtikleri için "yargılanacaksınız" dedi.

- Askerler tarafından yazılan 12 Eylül anayasasının ilk dört maddesinin "değiştirilemez" olduğunu savunuyor, ki ulusal baskıyı meşrulaştıran bu maddeler, 100 yılllık Kürt sorununun başlıca sebebi.

- Devletin savaşı yeniden başlatma kararı olan Irak ve Suriye'ye askeri müdahale tezkeresine onlar da 'evet' oyu verdi.

- HDP'li milletvekillerinin siyasi dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da 'evet' dediler. Kılıçdaroğlu, bunu 'Evet demeseydik referandum olacaktı, bu da Türk­Kürt saflaşmasını getirecekti' diye savundu. Şimdi de HDP'nin dışlanmasını bir an bile dert etmeyip, Yenikapı'ya gitti.

- Kılıçdaroğlu, parlamenter siyaset yapan ve oy kazanmak isteyen bir kitle partisinin lideri olduğu için Yenikapı'nın dışında kalamazdı.

- CHP'nin peşinden "demokrasi bloku" kurmak için koşanlar, 'düşmanımın düşmanı dostumdur' pragmatizmiyle siyaset yapanlar, muhalefet saflarında temelsiz ve yanlış beklentiler yaymayı artık bırakın lütfen.

Volkan Akyıldırım

[email protected]


Bültene kayıt ol