Roni Margulies

Roni Margulies son yazıları

Roni Margulies tüm yazıları

10.04.2016 - 10:41

Tarım Bakanı'nın bıyıkları

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye, İsrail, Ürdün, Lübnan, Filistin, Kıbrıs ve Suriye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan ve hâlen süren kuraklığın, son dokuz yüzyılın en kötü kuraklığı olduğunu açıklamış. Bu konuda Meclis’te gazeteciler Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya sorular sormuş. Bıyıklı bakanımız NASA’nın “çalışmalarını yetersiz bulduğunu” belirtmiş. (Bıyık konusuna birazdan geleceğim).

Demiş ki, “NASA’nın tahminleri bizim gerimizde. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor?”

Ben de zaten böyle bir cevap beklerdim. İnsan vallahi Türklüğüyle gurur duyuyor, mutlu oluyor.

NASA da neymiş be?

Eroğlu, bir Türk delikanlısından beklenecek şekilde taşı hemen gediğine oturtmuş. “Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var” demiş.

Göktürk’ün ne olduğunu bilmiyorum. Ama hem “gök” hem “Türk” olduğuna göre, mükemmel bir şey olsa gerek. Belli ki NASA’nın bir tane bile Göktürk’ü yok.

Eroğlu, 2014’te kuraklık nedeniyle çok stres yaşadığını hatırlatmış: “İstanbul’un su sıkıntısını gidermek için çok çalıştık. Hatta, ‘Su kesintisi olursa bıyıklarımı keserim’ demiştim. Çok şükür bu sefer de bıyıkları kurtardık. Vatandaşa su sıkıntısı yaşatmadık.” Sayın Eroğlu’ya bir kez daha “Helal olsun!” diyorum.

Aynı gün, Devlet Bahçeli de Amerika’nın ne kadar saçma sapan ve düşman bir memleket olduğunu bir başka açıdan vurgulamış: “Bu ülkenin Türkiye’ye yönelik hasmane tutum takınması, terörizm konusunda kırmızı alarm vermesi, kendi vatandaşlarına 19 ilimizin ismini tek tek sayarak gitmemeleri yönünde uyarması kuşkulu ve oldukça da manidardır. ABD’nin kafaları karıştırması, akılları bulandırması, korkuları tırmandırması masum ve sıradan görülemeyecektir.”

Oysa, dost bir ülke ne yapmalıydı? Kendi vatandaşlarına şöyle bir açıklama yapmalıydı elbet: “Bahar geldi; tatil için Türkiye’de Cizre, Nusaybin  ve özellikle Yüksekova’yı öneririz. Huzur, güneş ve heyecan; hepsi bir arada.”

Eroğlu ile Bahçeli’nin vurguladıklamaya çalıştığı acı gerçeği, yine aynı gün, Amerika’da Sayın Cumhurbaşkanı özetledi:

“Bu konferansın öncesinde yaşadığım tablo gerçekten çok çok manidardı. Ülkemde bazı şeyleri boşuna anlatmıyoruz, boşuna konuşmuyoruz. Gördüğüm şuydu: PKK terör örgütünün temsilcileriyle, YPG’nin temsilcileriyle Asala’yı ve Amerika’da yaşayan Paralel Devlet Yapılanması temsilcilerinin hepsinin iç içe yan yana olduklarını gördüm. Bu bir ispattı.”

Amerika olmasa, biz aslında ne kadar huzurlu, güneşli, güzel bir memleket olacaktık!

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol