Volkan Akyıldırım

Volkan Akyıldırım son yazıları

Volkan Akyıldırım tüm yazıları

04.08.2015 - 13:14

Faşizmle uzlaşmaya hayır

Erdoğan’ın Kürtlere karşı savaşta başlıca müttefiki Devlet Bahçeli. IŞİD’in Ezidi ve Kürt katliamlarına alkış tutan ülkücü faşistler sarayın yanında.

Erdoğan, şahinlik yaparak MHP’ye kaptırdığı oyları geri alıp başkan olma hayalinde. Bahçeli ise Türk faşizminin beslendiği alan olan PKK’ye karşı savaş ve Kürt sorununda çözümsüzlük fırsatıyla sevinçli, HDP’ye dozajı giderek artan bir şekilde saldırıyor.

Tek başına iktidar için sırasıyla generaller, büyük sermaye ve ABD emperyalizmi ile kol kola giren Erdoğan, son olarak Bahçeli’ye koştu.

Bahçeli faşistine koşan koşana.

HDP’yi ekarte etmek için binbir dolabın döndürüldüğü RTÜK başkanlığı seçimlerinde, CHP adayı, MHP adayı lehine çekildi.

CHP, zaten 2007’den bu yana MHP ile ittifak hâlindeydi.

Daha geçen yıl belediye başkanlığı seçimlerinde Ankara’da bir faşist artığını belediye başkanı adayı yapmış, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’li Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemişti.

Nasyonal sosyalistler de “bas geç”, "AKP’ye karşı tabii ki MHP" diyerek faşistlere koştu.

Faşizmle uzlaşmanın yarattığı iklimin faturası ağır. Gezi Parkı direnişinde ilk kez mücadeleye atılmış birçok genç solcu için MHP, yan yana düşmekte sorun olmayan, katliam yapacağına inanılmayan bir güç.

Kendini merkez partisi gibi gösterip büyük sermayenin onayını kazanmak, tüm faşist partilerin stratejisidir. Bahçeli’yi saygın bir politikacı, bir muhalif, AKP’den hesap soracak bir zat; partisini bal gibi hükümet kurulacak bir politikacı olarak gösteren “sol muhalifler” bu stratejiye hizmet etti.

Sokakta Ülkü Ocakları üyeleri HDP’ye ve Kürtlere bir yılda 200’den fazla saldırının başını çekmişken, CHP-MHP-HDP koalisyonu için ortalıkta dolaşanlar, ülkücü faşizmi en üst düzeyde meşrulaştırdı.

Bu muhalifler, bugün HDP’nin çevresinde toplanmış durumda. Şimdi kemalist CHP ile HDP’nin yollarını kesiştirmekle meşguller. Erdoğan ve AKP’ye karşı destekledikleri Devlet Bahçeli ise HDP’ye oy veren emekçilere “zengin şerefsizler” diyor.

Sosyalistlere düşen: 1) Faşistlerin beslendiği bu savaşı durdurmak. 2) Faşizmin marksist analizini ve antifaşist mücadele deneylerini yeni mücadeleci kuşaklara aktarmak. 3) Antifaşist mücadeleyi işçi sınıfının içinde inşa etmek.

Volkan Akyıldırım

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol