Atilla Dirim

Atilla Dirim son yazıları

Atilla Dirim tüm yazıları

07.09.2023 - 11:14

Yalnız değilsin lubunya!

LGBTİ+ varoluşuna yönelik saldırılar hız kesmeden sürüyor. Kısa bir süre önce Yeni Şafak ve Aydınl gazetelerinde İstanbul Üniversitesi’nde görev yapan 11 öğretim üyesi için, “çocukların cinsiyetini değiştiriyorlar” iddiasıyla sosyal medyada bir saldırı ve linç kampanyası başlatılmıştı. “Büyük Aile Yürüyüşü” adı altında düzenlenen nefret mitinglerinin örgütleyicilerinden AKP grup başkanvekili ve Manisa milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu kez de LGBTİ+ görünürlüğünün engellenmesi için anayasada değişiklik yapılması gerektiğini söyledi ve dünya genelinde LGBTİ+ görünürlüğünü, “çocukların hayatını elinden alan küresel organizasyon” olarak yaftaladı. Son olarak da Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt, “lezbiyen” olduğu iddiasıyla sosyal medyada saldırıya uğradı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte, LGBTİ+’lara yönelik saldırılar da artıyor. Bunun en önemli sebebi, mülteciler, mücadele eden kadınlar ve toplumun ezilen diğer kesimleriyle birlikte LGBTİ+’ların bu krizin sorumlusu olarak hedef gösterilmesi. Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, bu saldırılara karşı “Yalnız değilsin lubunya!” başlıklı bir kampanya başlatarak, LGBTi+’ların yanında ve içinde bu fobik nefret saldırılarına karşı mücadele edeceğini duyurdu. Sosyal medyada paylaşılan görsellerin ardından LGBTİ+ örgütleri ziyaret edilecek ve destek bildirilerek birlikte mücadele imkanları konuşulacak.

DSİP, işçileri ve ezilenleri bölmeye yönelik bütün ideolojilere karşı olduğu gibi, LGBTİ+fobi’ye karşı da elindeki tüm imkânlarla mücadele verecektir. Çünkü: Kurtuluş yok tek başına…

Atilla Dirim


Bültene kayıt ol