Şenol Karakaş

Şenol Karakaş son yazıları

Şenol Karakaş tüm yazıları

26.05.2015 - 09:13

Türkiye’yi sarsacak 10 gün

7 Haziran, bildiğimiz Türkiye’nin sonu olacak. HDP barajı aştığında, meclise 60 küsür milletvekiliyle girdiğinde bambaşka bir Türkiye’yle yüz yüze geleceğiz.

Ve bu mümkün!

HDP’nin barajı aşması mümkün, başka bir Türkiye mümkün. Bu Türkiye’yi başka yapacak olan, ezilenlerin 12 Eylül darbesinden beri ilk kez bu kadar kendisine güvenli olması olacak.

HDP barajı aştığı için, daha 20 yıl önce yok sayılan, inkâr edilen, “kart kurt” diye aşağılanan bir halk, söke söke, mücadele ede ede Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalbine köklü bir şekilde yerleşmiş olacak.

12 Eylül darbesinin ürünü olan partiler yasası, sırtını bu yasaya dayayan burjuva partileri açısından istikrarsızlığın pekişmesi, ezilenler, dışlananlar açısından ise dirençli bir mücadelenin karşısında her türlü barajın yıkılmak zorunda olduğunun simgesi olacak.

Artık 10 gün var.

Bu 10 gün çok önemli.

Tek bir oy için bile dişe diş bir mücadele vereceğimiz bir 10 gün.

Her bir saniyesi yorularak, tek bir oy daha kazanmak için terleyerek geçmesi gereken bir 10 gün.

“Bir oyun ne önemi var?” diyenleri ikna edeceğimiz bir 10 gün.

Bu 10 günde kazanılacak her oy, bu 10 günde HDP’ye verilecek her oy, 7 Haziran’dan sonra daha güçlü bir şekilde sürdürülecek mücadeleye katılacak bir aktivist daha demektir.

Seçimlerden sonra hayat durmayacak, tersine, politik zaman hiç beklemediğimiz kadar hızlı akacak.

Seçim sonrasına hazırlık için, önümüzdeki 10 günün her bir zerresini HDP’nin kazanması için, hepimizin kazanması için, barışa verdiğimiz sözü tutmak için kullanmalıyız.

Şenol Karakaş

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol