Roni Margulies

Roni Margulies son yazıları

Roni Margulies tüm yazıları

26.01.2022 - 12:14

Müslümanlar Fransa’yı istila etti

Gazeteci Éric Zemmour, birinci turu bu yıl 10 nisanda yapılacak olan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday. Aşırı sağ oylara talip.

Geçtiğimiz Kasım ayında adaylığını ilan etti, bir hafta sonra da yeni bir parti kurdu.

Partisinin adı Yeniden Fetih.

Niye Yeniden Fetih? Nereyi fethedecek?

Fransa’yı!

Fransa’yı Müslümanlar ele geçiriyor, hatta geçirdi bile. Fransız kültürünün temel değerlerini paylaşmayan Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı, koyu renkli ve yabani bir kalabalık Fransa’ya artık hâkim oldu. Zemmour ve Yeniden Fetih ülkeyi bunların elinden kurtaracak.

Bu hafta Zemmour, işlediği bir nefret suçu nedeniyle 10.000 euro ceza yedi. Ödemezse para cezası hapis cezasına çevrilecek.

Suçu çocuk göçmenler hakkında televizyonda “Bunların hepsi hırsız, katil ve ırz düşmanı. Hepsini geldikleri yerlere geri göndermeliyiz” demek.

Zemmour geçmişte iki kez benzer suçlar nedeniyle ceza yemiş ve hakkında 16 kez soruşturma açılmış. 2011’de “narkotik kaçakçılarının çoğu ya siyah ya Arap” dediği için 10.000 euro, 2018’de “Müslümanlar Fransa’yı istila etti” dediği için 3.000 euro ceza yemiş.

Yanlış anlaşılmasın. Bunları Fransa’yı övmek için yazmıyorum.

Övülecek bir durum yok. Zemmour adaylığını açıklayalı daha iki ay bile olmamışken, kamuoyu araştırmaları seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali olduğunu gösteriyor. Üstelik Marine Le Pen gibi köklü ve tanınmış bir faşistin olduğu bir yerde bu herif böyle hızlı bir yükseliş gösterebiliyor. Yani Fransa’da yaygın bir ırkçılık sorunu olduğu kuşkusuz.

Ama bizdekinden farklı bir durum olduğu da belli, değil mi?

Birincisi, televizyonda ırkçılık yapan, nefret suçu işleyenler hakkında dava açılıyor ve ceza yiyorlar. Bizde hiçbir ırkçı böyle bir sorun yaşamaz. Irkçı laf etmek bir yana dursun, insan öldürdüğünde bile pek sorun yaşamaz.

İkincisi, Zemmour iğrenç bir ırkçı ve İslam düşmanı olduğu için, doğal olarak, aşırı sağda yer alıyor ve Le Pen ile rekabet ediyor.

Bizde nasıl oluyor?

Şöyle:

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, Zemmour’dan hiç farkı olmayan bir ırkçı. Dahası, Zemmour da Özcan da Ortadoğulu, Arap, Müslümanlara saldırıyor. Üstelik, Özcan Belediye Başkanı olduğu için Zemmour’dan çok daha fazla zarar verme yeteneğine sahip.

CHP yönetimi bu herife ne yaptı?

“Uyarı” cezası verdi! Yani hiçbir şey yapmadı.

Bu durum beni şaşırtmıyor. CHP’den beklediğim zaten budur.

Ama Türkiye’nin ve hepimizin kurtuluşunun CHP’ye bağlı olduğunu savunanlar gerçekten şaşırtıyor beni.


Bültene kayıt ol