Grevler ve işçi direnişleri (13-20 Nisan)

20.04.2015 - 13:52

-  Türk Metal ile Bosch patronu arasında süren sözleşme görüşmelerinde, işçilerin baskısı sonucu MESS sözleşmesinin üzerinde kazanım elde edilmesi, Bursa’da diğer metal fabrikalardaki işçileri harekete geçirdi. Renault, Tofaş, Mako ve Coşkunöz fabrikalarında Türk Metal’e yönelik protestolar başladı.

- CHP’li Bakırköy Belediyesi'ne bağlı BUYAŞ şirketinde çalışan Belediye-İş üyesi işçilerin işten çıkarmalara karşı ve toplu sözleşme hakları için başlattıkları grev, 29. gününde kazanımla sonuçlandı.

- Sendikalaştıkları için işten atılan Grand Hyatt ve Dora Otel işçileri, iki otelin önünde eylem yaptı ve haklarını alana dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

- Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemekhanesinden “hırsızlıkla” suçlanarak işten çıkarılan 4 kadın işçinin direnişi üçüncü haftasında.

- Bursa’da direnen Nestle işçileri, 20 Nisan günü hakları ve talepleri için açlık grevine başlayacak.

- Çorlu’daki Vatan Kablo’da işçi kıyımı sürerken, işçiler direnişe devam ediyor.

- Karaman'ın Ermenek ilçesinde faaliyet gösteren ve 18 maden işçisinin yaşamını yitirdiği ocakta katliamdan kurtulan işçiler, sorunlarına çözün bulunması için eylem yaptı.

- TÜVTÜRK’e bağlı TEM Kocaeli Araç Muayene İstasyonları’nda TÜMTİS üyesi üyesi işçilerin işten çıkarmalara direnişi devam ediyor.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan emekçiler “ulaşım hakkı” için bir kez daha alanlara çıktı. Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube üyesi emekçiler “Ulaşım hakkımızı istiyoruz” pankartı açarak taleplerin yazılı olduğu dövizler taşındı.

- Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan İlbeyli Beyteks Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, kapanan fabrikalarının tekrar açılması için eylem yaptı.

- DİSK Enerji-Sen üyesi işçiler, BEDAŞ direnişinin 247. gününde işe iade davasını kazandı.

- Dersim'in Pertek İlçe Belediyesinde işlerine son verilen işçilerin başlattığı direniş sürüyor. Pertek Postanesi önünde bir araya gelen işçiler, aileleriyle birlikte belediye önüne yürüdü.

- İzmir’de Billur Tuz fabrikasında Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler greve başladı.

- Sakarya Hendek'te bulunan Hekim Yapı'da işçilerin sendikal çalışma yürütmesi üzerine patron bir işçiyi işten attı. Bunun üzerine iş yavaşlatma eylemi yapan işçilerin mücadelesi sonuç verdi ve patron attığı işçiyi geri aldı.

- Üç yıl önce bir hasta yakın tarafından görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan, tüm Türkiye’de TTB, tabip odaları ve sağlık örgütlerince düzenlenen etkinliklerle anıldı.

- Erzurum’un Oltu ilçesinde Oltu Kömür A.Ş maden ocağında sigortasız ve ruhsatsız çalıştırıldıktan sonra işten atılan 300 maden işçisi, mağduriyetlerinin giderilmesi için Valilik ve belediye önünde eylem yaptı.

- Ataması yapılmayan sağlıkçılar, güvenceli iş, insanca yaşam ve daha fazla atama için Sağlık Bakanlığı’na yürüdü.



Bültene kayıt ol