Kadınlardan 14 Şubat protestosu: “Olmaz olsun eşitsiz aşk”

14.02.2018 - 20:18

İstanbul'da 14 Şubat dolayısıyla kadınlar Beşiktaş'ta bir eylem gerçekleştirdi.

“Olmaz olsun eşitsiz aşk, biz hayatı istiyoruz” yazılı ana pankartın arkasında yürüyüş yapan kadın aktivistler, “Tek taşa karşı kaldırım taşı”, "Sevgi adına şiddet uygulayana hayır", “Tecavüzün bahanesi olmaz”, “Hediye değil eşitlik, tek taş değil özgürlük”, "Flört şiddetine hayır" dövizleri taşıdılar, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz“ sloganları attılar.

Kadınlar Birlikte Güçlü platformunun çağrısıyla yapılan eylemde okunan basın açıklamasında, Sevgililer Günü'ne değinilerek “Satın alınanla değerlenen, ambalajı ve reklamı olan aşk ve sevgi, sevenin ve sevilenin değil, satış yapanın, piyasanın kazancıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca, kadın cinayetlerine dikkat çekilerek, "Tüm 'seviyorum'ların yükü paylaşılmayan bulaşığa, yemeğe, ütüye, çamaşıra, çocuk bakımına çıkması; sadece kadın erkek arasında olduğunda makbul, ama LGBTİ olunca yasak. Aşkın eşitsizliğin, üzerimizdeki erkek egemenliğinin öbür adı haline getirildiği bu düzene isyanımızla, hep birlikte; olmaz olsun böyle aşk, biz hayatı istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Eylem 8 Mart çağrısıyla son buldu.



Bültene kayıt ol