Kadınların ısrarı yasağı geri çektirdi: 8 Mart mitinglerine izin

İstanbul ve İzmir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapılacak mitinglere getirilen yasaklar, görüşmeler sonucunda kaldırıldı.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 5 Mart’ta Bakırköy’de miting düzenleme kararı almıştı. Ancak İstanbul valiliği, mitingi güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştı.

İzmir 8 Mart Platformu’nun 5 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı miting de OHAL’e takılmıştı. Valilik, yine güvenlik gerekçesiyle mitingi yasaklamıştı.

Yasak kalktı

Mitingleri organize eden tertip komiteleri, İzmir ve İstanbul’da valilik yetkilileriyle görüştü. Görüşmelerin ardından yasak kararı kaldırıldı.

İstanbul’daki miting 5 Mart Pazar günü Bakırköy’deki pazar alanında, İzmir’deki miting de yine 5 Mart’ta saat 14.00’te Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

ilginizi çekebilir

kaos-glnin-instagram-hesabi-da-erisime-engellendi
Kaos GL Derneği: “Sincan Cezaevi’ne gönderilen arkadaşlarımızın hayatlarından ve can güvenliklerinden derin bir endişe duyuyoruz”
AAAABadtz0Axt5ij8hf8vDAFl-xzv1zJQTPWCnyUYJ6mrNQNbXgyc6XbharJqqgYthXoiCy2EWLBUOdX1ZVHuvtP9rdKl5iYD2lrtO_p
Kadın cinayetleri üzerine bir dizi: Mezarlık
default
NAZA belgeseli, İsrail’in Gazze’deki ölüm makinesini ifşa ediyor