Milliyetçi Modi hükümeti tecavüzcü katilleri affetti

19.10.2022 - 13:27

Hindistan’daki aşırı sağcı hükümet, hamile bir Müslüman kadına toplu tecavüz etmek ve üç yaşındaki kızı da dahil aileden 14 kişiyi öldürmekten hüküm giyen 11 kişinin erken salıverilmesine onaylamış.

Salıverilen hükümlüler, 2002’de ülkenin batısındaki Gujarat eyaletinde Müslümanların hedef alındığı saldırılarda Bilkis Bano ve ailesine hedef alan Hindu çetesinin üyeleri.

Tecavüz ve cinayetten ömür boyu hapis cezası verilen hükümlülerin salıverildi ve kahraman gibi karşılanmış. Bu olayın, milliyetçi Başbakan  Narendra Modi 15 Ağustos'ta halka kadınlara saygı duyun çağrısından saatler sonra gerçekleştiği ortaya çıktı.

2002'deki saldırıdan 6 yıl sonra, 2008'de mahkum edilen tecavüzcü katiller 14 yıl içeride kaldıktan sonra yaş ve iyi hal gerekçeleriyle serbest bırakılmışlar.

Saldırganların salıverilmesinden birkaç gün sonra Bilkis Bano yazılı bir açıklama şunları söyledi:

“Ailemi yıkan saldırganların serbest kaldığını duyduğumda söyleyecek bir şey bulamadım. Hala hissiz haldeyim. Bir kadının adalet arayışı nasıl böyle sona erebilir?

"Ülkemizdeki en yüksek mahkemelere güvendim. Sisteme güvendim ve yavaş yavaş bu travmayla yaşayabilmeyi öğreniyordum. Hükümlülerin salıverilmesi huzurumu elimden aldı ve adalete olan inancımı sarstı.” 

Karar, Hindistan’da büyük öfke yarattı.



Bültene kayıt ol