Hasta mahpus Aysel Tuğluk'a özel baskı yapılıyor

17.08.2022 - 10:39

Eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk'un yargılandığı Kobane davasında tahliye kararı verilmişti. İleri düzeyde demans hastalığı çeken Tuğluk hakkındaki karara, 5 ayrı devlet kurumu itiraz etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı tahliye kararının bozulmasını istiyor.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi, itirazları yerinde bulmayarak ayrı ayrı retlerine karar verdi. Nihai kararı ise Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi verecek.

Tuğluk hakkında Kobane davasında tahliye kararı çıksa da yargılandığı ilk davadan aldığı kesinleşmiş ceza yüzünden serbest bırakılmamıştı.

Hasta mahpusların serbest bırakılması çözüm sürecinden bu yana hep konuşuldu. Son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 22 Temmuz'da yeni bir düzenleme yapacaklarını söylemişti.

Bu düzenleme gelmedi ve Adalet Bakanlığı, kendine bakamayacak durumdaki Aysel Tuğluk'u hapiste tutmak isteyen kurumlardan biri olarak öne çıktı. 

İHD Merkezi Hapishane Komisyonu'nun hazırladığı listeye göre Türkiye hapishanelerinde 651'i ağır olmak üzere 1517 hasta mahpus bulunuyor.



Bültene kayıt ol