Hasta tutsak Aysel Tuğluk'a özgürlük!

18.04.2022 - 14:34

Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın İnisiyatifi, ağır hasta olan ve buna rağmen hala hapiste tutulmaya devam eden Aysel Tuğluk için bir basın açıklaması düzenleyecek. Basın açıklamasına çağrı metni şöyle:

"Sizleri Aysel Tuğluk'un Özgürlüğü için Düzenlediğimiz Basın Toplantısına Davet Ediyoruz

Biz kadınlar, Aysel Tuğluk’un yaşamı boyunca sürdürdüğü kadın hakları, barış ve demokrasi mücadelesinin tanığıyız.


2016 yılından bugüne kadar tutuklu bulunduğu cezaevinde tedavi edilmesi mümkün olmayan ağır sağlık sorunları nedeniyle derhal tahliye olması gerektiği yönündeki raporlara rağmen, tahliyesinin siyasi kararlarla engellendiğinin de tanığıyız.

Bizler bu tanıklığımızı, Aysel Tuğluk’un sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmemesine karşı uzunca bir süredir bir arada ses yükselten Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın olarak ısrarla sürdürmekteyiz.

Bu ısrarımızla, ülkenin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan ve imzalarıyla bir araya gelen kadınlar olarak, 22 Nisan 2022, Cuma günü, saat 12.00’de, Aysel Tuğluk için özgürlük ve adalet talebi ile birlikte, son durumuna ilişkin bilgi paylaşımında bulunacak konuşmacıların da katılacağı bir basın toplantısı düzenliyoruz.

Sizleri basın toplantısına katılarak kadın dayanışmasını güçlendirmeye, Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar için dayanışmayı sürdürmeye çağırıyoruz.

Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın

1000kadin.org

twitter.com/BinlerceAysel

TOPLANTI YERİ: Karşı Sanat Çalışmaları Salonu, İstiklal Cad. Aznavur Pasaj, No:108 K:6, Beyoğlu/İSTANBUL

TOPLANTI TARİHİ & SAATİ: 22 Nisan 2022, Cuma, 12.00"



Bültene kayıt ol