‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ eylemine katılmak suç sayıldı: İranlı mülteciler gözaltında

Denizli’de İranlı dört mülteci “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” eylemine katıldıkları için gözaltına alındı. “Kamu düzenini bozmak” iddiasıyla suçlanıyorlar.

20 Mart’ta yapılan basın açıklamasına katılan Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi ve eyleme katılmayan Mohammad Pourakbari Kermani 5 Nisan’da gözaltına alındı.

Mültecilere emniyette eyleme katılıp katılmadıkları sorulurken, eylemin yasadışı olduğu iddia edildi. 4 mülteciler Pamukkale’deki Denizli Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğünde tutuluyor.

Sorgulanan mültecilerden biri de ablası İran rejimi tarafından katledilen Leili Faraji. Ablası Maryam 2017’de katıldığı protesto gösterisinde tutuklandı ve işkenceyle katledildi. Ablası için adalet mücadelesi yürüten Leili Faraji, ölüm tehditleri sebebiyle İran’ı terk etmek zorunda kalmıştı.

ilginizi çekebilir

cf7d03a5-aae8-4b7c-9b6b-988fb2003e1f
10 Ekim Ankara: Gar Katliamı'nda hayatını kaybeden 104 barış yanlısı anıldı
WhatsApp Image 2026-10-09 at 22.34
Azerbaycanlı sosyalistten başörtüsü yasağı, baskı rejimi ve bunun arka planı üzerine değerlendirme
linke-parteitag-berlin-elif-eralp-100-1920x1080
Berlin’de koalisyon görüşmeleri öncesi yoklama: Sol Parti sağın kışkırtmalarına boyun eğiyor