İZENERJİ işçileri talepleri için iş bıraktı

Toplu sözleşme görüşmeleri devam eden İZENERJİ şirketine bağlı İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaparak Basmane Meydanı’ndan Konak’taki belediye binasının önüne yürüdüler.

Yürüyüşe katılan DİSK Genel-İş sendikasına bağlı binlerce işçi Büyükşehir Belediyesi önüne ulaştığında, kitle adına 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı bir konuşma yaptı.

Şanlı, görüşmeler sırasında bazı ilerlemeler kaydedilse de hâlâ taleplerinden uzak olduklarını, talepleri kabul edilmezse bayramdan sonraki hafta iş bırakacaklarını söyledi.

Oldukça coşkulu geçen eylemde “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız” ve “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganları atıldı.

Eyleme DSİP üyeleri de katılarak belediye işçilerine destek verdi.

ilginizi çekebilir

thumbs_b_c_af7ab2dfdc4cb72c99446c4e402c8299
Amerika Birleşik Devletleri faşistleşiyor mu?
dsip gorsel
Suriye’de savaşa ve Kürt halkına yönelik zulme hayır!
gençler
Çocuklar birbirini öldürürken devlet nerede duruyor?