İZENERJİ işçileri talepleri için iş bıraktı

Toplu sözleşme görüşmeleri devam eden İZENERJİ şirketine bağlı İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaparak Basmane Meydanı’ndan Konak’taki belediye binasının önüne yürüdüler.

Yürüyüşe katılan DİSK Genel-İş sendikasına bağlı binlerce işçi Büyükşehir Belediyesi önüne ulaştığında, kitle adına 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı bir konuşma yaptı.

Şanlı, görüşmeler sırasında bazı ilerlemeler kaydedilse de hâlâ taleplerinden uzak olduklarını, talepleri kabul edilmezse bayramdan sonraki hafta iş bırakacaklarını söyledi.

Oldukça coşkulu geçen eylemde “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız” ve “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganları atıldı.

Eyleme DSİP üyeleri de katılarak belediye işçilerine destek verdi.

ilginizi çekebilir

dc0b4064-9028-11f1-856f-42010a9c0017 (1)
TTB ve Birleşik Metal-İş'ten iklim krizine dair ortak talep: 'Sıcakta çalışmaya karşı yasal düzenleme zorunluluktur'
dsip gorsel
Çerçeve yasa bir başlangıçtır: Aralanan kapıyı birlikte zorlayalım, barışı büyütelim!
dsip-1mayiskurthalkinaozgurluk
Çerçeveyi genişletecek olan Kürt halkına verilecek destektir