Emeklilerden büyük protesto

25.09.2023 - 08:14

DİSK'in İstanbul'da düzenlediği mitinge katılan binlerce emekli sefalet maaşlarına itiraz etti. En düşük kök aylığı ile emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyorlar.

24 Eylül Pazar günü Kartal Meydanı'nda öfke vardı. Sadece düşük emekli maaşları değil, emeklilik hakkının kullandırtılmaması da protesto edildi. 

“2000 sonrası SGK’lıya kademeli emeklilik gelsin”, "Kademe hakkımız, söke söke alırız", “Emeklilikte insanca yaşam haktır”, “Susma haykır, emeklilik haktır”, “Birleşe birleşe kazanacağız” yazılı dövizler taşıyan göstericilere hitap eden DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi:

"Burası emeklinin, emeğine ekmeğine sahip çıkanların meydanı. Bu meydandaki irademizi tüm ülkede büyüteceğimizin sözünü vereceğiz. Emekliler bayramdan bayrama hatırlanacak insanlar değildir. Bu ülkenin emeklisi bunu hak etmiyor. Bütün emeklilere insanca yaşanacak bir ücret verilmelidir. Emeklileri yük olarak görenlere, emeklileri 7 bin 500 liraya mahkum edenlere söyleyelim; emekliler yıllarca çalıştı, alın teri döktü, kimseden sadaka istemiyoruz hakkımız olanı istiyoruz, hakkımız olanı alana kadar da mücadele edeceğiz."

İktidar ise emekli maaşlarındaki artışı yılsonuna bırakıldığını söylemeye devam ediyor.



Bültene kayıt ol