Jandarma Sevgi Parkı'nı boşaltıyor: 'Hatay halkına en büyük ceza'

03.03.2023 - 09:50

Hatay Defne'de sağlık emekçilerinin koordinasyon merkezi ve birçok dayanışma grubunun yer aldığı Sevgi Parkı, depremden 25 gün sonra devlet zoruyla tahliye ediliyor.

Büyük yıkımın yaşandığı Defne'ye ilk günlerde gelip, sağlık hizmeti sunan Türk Tabipleri Birliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası aktivistleri taşınmaya hazırlanırken yeni çadır alanı Dursun Mahallesi olarak gösteriliyor.

Parktaki çadır kentte yaşayan depremzedelerin kurdukları düzen tekrar bozulurken, sağlık emekçileri ilçenin merkezinde yürüttükleri sağlık hizmetlerinin erişimin merkeze uzak yeni bölgede zorlaşacağını söylüyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten'in değerlendirmesi: 

“Vatandaş sağlık hizmetinin büyük bir kısmını buradan alıyor. Bu nedenle buranın önemi var. Bizi buradan çıkarmak istiyorlar. Bununla ilgili yazılı bir tebliğ yapılmadı. Biz bununla ilgili olarak Hatay Valiliği’ne resmi bir yazı yolladık. Buna herhangi bir yanıt da gelmedi."

“Vatandaşın oraya ulaşması ya da bizim orada sağlık hizmeti vermemiz çok zor.”

“Görevlendirme yapmalarını istedik. Yine aynı şeyi söylüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile ya da Hatay Sağlık İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapılabilir. Onlar yine görevlendirmeyi yapsın ancak sağlık hizmetini gerçekten burada vatandaşın ihtiyaçları doğrultusunda ortaklaştırmak gerekiyor. Veya yapabiliyorsa İl Sağlık Müdürlüğü baştan itibaren kendisi yapsın. Ancak Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı bir hizmet yok burada. ASM’lerin neredeyse tamamı kapalı. Burada bundan sonra önemli olan bulaşıcı hastalıkların yayılmaması için koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirmek olmalı. O yönde de bir çaba görmüyoruz. Üstüne var olan sağlık hizmetini de ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu geciken arama kurtarma çalışmalarından sonra Hatay halkına yapılacak en büyük ceza diye düşünüyorum.”

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise şunları söyledi:

“Sağlık emekçilerine, emek ve meslek örgütlerine yönelik, toplumsal dayanışmayı yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik baskı süreci ile karşı karşıyayız.” 

“Alanda olmayan, halka kamusal hizmetleri götüremeyen tek adam rejimi, uyguladığı otoriter politikalarla bu hizmetleri engellemeye çalışıyor.”



Bültene kayıt ol