Trendyol GO kuryeleri İstanbul, Bursa ve İzmir’de kontak kapattı

18.01.2023 - 07:08

Trendyol GO kuryeleri düşük zamma karşı eylemlerine devam ediyor. İşçiler, dün İstanbul'da yaptıkları eylemin ardından şirket yöneticileriyle görüştü, daha sonra 22 maddelik taleplerini duyurdu. İşçiler ve şirket yöneticileri pazartesi günü yeniden bir araya gelecekler.

Bursa’da eylem

Trendyol GO’da kuryelik yapan işçiler Bursa’da kontak kapattı. Yaklaşık 300 motokurye, şirketin Odunluk’taki merkezi önünde taleplerini bildirdi.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde toplanan ve farklı bölgelerden katılımlarla yaklaşık 300 kişilik konvoy oluşturan motokuryeler, Odunluk’ta bulunan Trendyol GO ofisinin önüne geldi.

Şirketin motokurye ücretlerine yaptığı düşük zam oranını protesto eden kuryeler, koşullarının iyileştirilmesini ve paket başı ücretlerinin artırılmasını talep etti.

İzmir’de eylem

Trendyol GO kuryeleri, şirket yetkilileri tarafından açıklanan sefalet zammına tepki göstererek İzmir’de kontak kapattı. Kuryeler, İzmir’deki tüm bölgelerden kortej olarak yola çıkarak Bornova’daki merkez ofise geldiler.

Yaklaşık 350 kurye eylem yaparken, burada yetkiliyle görüşerek taleplerini ilettiler. Yetkiliye taleplerinin karşılanması için pazartesi gününe kadar süre veren kuryeler, talepleri karşılanmazsa pazartesi günü daha güçlü bir şekilde eylem yapacaklarını söylediler.

TrendyolGo işçileri, 22 maddeden oluşan taleplerini açıkladı

TrendyolGo’da kuryelik yapan işçiler, iki gündür sürdürdükleri iş bırakma eyleminin ardından Trendyol yöneticileri ile bir araya geldi. Sefalet zammına ve ağır çalışma şartlarına karşı iki gündür iş bırakarak Trendyol ile görüşme gerçekleştiren TrendyolGo işçileri, taleplerinin çözümüne çalışılacağına ve pazartesi tekrar görüşme yapılacağına dair söz aldı. İşçiler, gerekirse yine daha güçlü geliriz dediler.

TrendyolGo işçileri, görüşmenin ardından, 22 maddeden oluşan taleplerini açıkladı. İşçiler, pazartesi günü şirket yetkilileriyle yeniden bir araya gelecek ve bu taleplerin yerine getirilmesini isteyecek. İşçilerin başlıca talepleri şöyle:

  • 10 saatlik emeğin karşılığı, 30 paket atarak minimum 1300 TL olsun.
  • Mağaza ile müşteri mesafesi toplamda 4 km olsun.
  • Asansör olmayan binalarda kat çıkma zorunluluğu en fazla 5 kat olsun.
  • Mağaza ile müşteriye olan yürüme mesafemiz maksimum 300 metre olsun.
  • Mağaza ve restoranlarda bekleme süremiz maksimum 10 dakika olsun.
  • Gideceğimiz müşterilerin eskisi gibi adresleri görünsün.
  • İşbu talepler sebebiyle hiçbir Trendyol kurye işçisi işten çıkarılmasın.
  • Trendyol, kuryelerin özel sağlık sigortasını ödesin.


Bültene kayıt ol