Atışkan Alçı işçileri daha iyi ücret ve çalışma koşulları için grevde

05.07.2022 - 13:33

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Atışkan Alçı fabrikası işçileri greve çıktı. Eskişehir'de kurulu olan fabrikada Kristal-İş sendikası yetkili.

Sendika işyeri temsilcisi, taleplerinin çok makul seviyelerde olduğunu ancak bu taleplerin karşılanmasına patronun yanaşmadığını belirtti. 

5 yıldır Atışkan Alçı işçisi olan Ali ise asgari ücret düzeyinde olan ücretlerinin emeklerinin karşılığı olmadığını, sosyal haklarının olmadığını, çalışma koşullarının kötü olduğunu ve bu sebeple sendikalaştığını anlattı. Ali, sonuna kadar gideceklerini, birlik ve beraberliklerini tüm haklarını alana kadar koruyacaklarını belirtti.

İşçilerden Ersin ise şunları anlattı:

“Çoğu bölümlerde her zaman eksik elemanlarla çalışıyorduk. Gerek pandeminin getirdiği zorluklar, gerek ekonomik zorluklara rağmen biz işçiler olarak özveriyle çalıştık. Grev gününe kadar hepimiz alnımızın akıyla işimizi yaptık. Bunun karşılığında da afakî şeyler istemedik. Sadece ailemizle insanca yaşamak istedik. Çocuklarımıza güzel bir gelecek sağlamak istedik. Bu ağır ekonomik koşullar altında biraz daha insan onuruna yakışır şekilde yaşamak istedik. 

Bizim istediğimiz ücretler halen açlık sınırının bile altında. Bu ücretlerle devam edilemeyeceği, bu çığın geleceği zaten belliydi. Biz asla vazgeçmeyeceğiz, kimse çözülme falan beklemesin. Kendileri bilirler, bundan sonra mühür de bizde, Süleyman da biziz.”

Grevin beşinci gününde Ford Otosan ve Hisarlar fabrikasında çalışan işçiler, grevdeki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında işçiler sık sık "Yaşasın sınıf dayanışması", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız" gibi sloganlar attı.



Bültene kayıt ol