DİSK üyesi işçiler: Şalter inecek bu iş bitecek!

26.11.2021 - 09:53

"Geçinemiyoruz, artık yeter!" diyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) örgütlü olduğu işyerlerinde bildiri okuma eylemleri yaptı, birçok ilde basın açıklamaları gerçekleştirildi.

İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda yüzlerce işçinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Eylemde "Asgari ücret 5.200 net", "Hükümet istifa, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Asgari yaşamak istemiyoruz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

25 Kasım günü DİSK Ege Bölge Temsilciği ve bağlı sendikaların İzmir Şubeleri “Artık yeter, geçinemiyoruz” diyerek Basmane Meydanı Kültürpark Dokuz Eylül kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklama öncesi Genel-İş Sendikası binası önünde toplanan şube yöneticileri ve işçiler, “İşçi memur el ele genel greve”, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde açıklamanın yapıldığı alana yürüyüş gerçekleştirdi.

Sık sık genel grev çağrısı yapan işçiler, “Şalter inecek bu iş bitecek”, “Hükümet istifa”, “AKP mezara halk iktidara”, “Yandaşa değil emekçiye bütçe”, “Sarayın kölesi olmayacağız” sloganları attı.

Açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı, “Bu kış işçiler, emekçiler, yoksullar için kara kış olacak eğer mücadele etmezsek, ama mücadele edersek iktidarın kara kışı olacak demiştik. Artık yeter geçinmek istiyoruz, biz çalışıyoruz biz üretiyoruz ama geçinemiyoruz. Borçla yaşamaya çalışıyoruz, patronlardan daha çok vergi veriyoruz" dedi. Ekmek zammından benzine gelen zamlara değinen Sarı, "genel grev" sloganı her gün sokakta atmaya devam edeceklerini söyledi.

"Üretimden gelen gücün kullanımı da dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle direneceğiz" diyen Sarı sözlerini şöyle tamamladı; Buradan Türk-İş’e, Hak-İş’e üye işçilere, emekçilere sesleniyoruz, sadece DİSK’li üyelerin paraları pul olmuyor, sadece DİSK’li üyeler yoksullaşmıyor. Bu ülkede emekçiler yoksullaşıyor. Gelin şalteri indirelim, genel greve çıkalım, bu işe artık dur diyelim.”

DİSK'ten Mersin, Antalya ve Adana'da eylem

DİSK, Mersin ve Adana’da "Geçinemiyoruz, artık yeter" diyerek eylemler düzenledi. Yapılan açıklamalarda, işçilerin, üretimden gelen güçleriyle beraber her türlü demokratik yöntemi kullanarak direnecekleri ve kara kışı işçi baharına çevirecekleri vurgulandı.

Antalya’da basın açıklamasını DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük okudu.

"Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, bu ülkenin ekonomisini biz büyütüyoruz ama geçinemiyoruz" diyen Küçük, şöyle devam etti: "İşyeri işyeri, meydan meydan milyonlarca işçi emekçi adına, emekli adına, geçinemeyenler, barınamayanlar, iş bulamayanlar adına haykırıyoruz: Ekonomik krizin ve pandeminin ağır yükünü biz taşıyoruz. Her sabah yeni zamlara uyanıyor, hergün yoksullaşıyoruz."

TL'nin değer kaybetmesiyle iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini ve bununla beraber hergün daha da yoksullaştıklarını ifade eden Küçük, işçilerin, üretimden gelen güçleriyle beraber her türlü demokratik yöntemi kullanarak direneceklerini ve kara kışı işçi baharına çevireceklerini söyledi.



Bültene kayıt ol