Hakkari Belediyesi'ne kayyum atandı, DEM Parti tavır alma çağrısı yaptı

03.06.2024 - 10:01

Yerel seçimlerde yüzde 48.91 oyla başkan seçilen Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıdık Akış gözaltını alındı. Belediye binasına polis baskını yapıldı. Vali Ali Çelik kayyum oldu.

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar, yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz" denildi. 

Bu arada Hakkari Valiliği, 3 Haziran saat 08.00'dan 12 Haziran saat 23.59'a eylem ve etkinlikleri yasaklayarak demokratik protesto hakkını da engellemiş oldu.

Önceki iki dönem de seçimle işbaşına gelene HDP'li belediyelere devlet el koymuştu. Buna rağmen seçmenlerin çoğunluğu oylarını yine HDP/DEM için kullandı. Fakat halkın demokratik iradesi İçişleri Bakanlığı tarafından bir kez daha tanınmadı.



Bültene kayıt ol