AKP-MHP iktidarı, Çakıcı ve jandarma komutanı

24.03.2023 - 07:19

Alaattin Çakıcı’yı biliyoruz. Faşist bir organize suç örgütü lideri. Hapisteyken devlet Bahçeli’nin ısrarlı çabalarıyla afla hapisten çıktı.

Bir süre sonra İç İşleri Bakanlığı’nın organize suç örgütü listesine adı ve örgütü yer alan Çakıcı, aldığı bir duyumla Türkiye’yi terk ederek bu türden her unsurun cirit attığı KKTC’ye yerleşti.

İşte Türkiye’de iktidar ve suç örgütleri arasındaki karmaşık denklem Çakıcı’nın bir danışmanı olması gibi garipliklere izin vermesinde açığa çıkıyor. Geçtiğimiz hafta deprem bölgesini ziyaret eden Alaaddin Çakıcı’nın sözde basın danışmanı Ferhat Aydoğan, Kahramanmaraş’taki Jandarma Mobil Harekat Komutanlığında, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’i ziyaret ederek kameralara poz verdi. Arif Çetin’in daha önce de Mehmet Ağar başta olmak üzere, Gürcistan’a firar eden Galip Öztürk ve ünlü gasp çetesi lideri ve tarihi eser kaçakçısı Selahattin Yılmaz gibi suç örgütü liderleriyle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Bir mafya teşkilatı Türkiye’nin Jandarma Genel Komutanı’nı nasıl, hangi cüretle ziyaret edebilir?

Bu ziyaret gün gibi ortada olmasına rağmen, bu Jandarma Genel Komutanı nasıl hâlâ komutan olarak kalabilir?

Jandarma Genel Komutanı derhal görevden alınmalıdır.

Bu tür hamleler, iktidar ittifakının bilinçli bir şekilde attığı adımlar olarak görülmelidir. Muhalefete, ‘kimlerin kimlerle iş birliği içinde’ olduğunu gösteriyorlar. Böylece korku imparatorluğunu güçlendirmeye çalışıyorlar.

(Sosyalist İşçi)



Bültene kayıt ol