Suikast planı ifşa edildi, Garo Paylan suç duyurusunda bulundu

18.08.2022 - 10:23

Bir avukat, firari eski asker Levent Göktaş'ın Garo Paylan'a mecliste suikast yapılması için kendisini azmettirdiğini ifşa etti. Savcılıklar bu ifşa hakkında soruşturma açmazken, HDP'li vekil Garo Paylan suç duyusunda bulundu.

Mehmet Sinan İnce, çete lideri Alaattin Çakıcı'nın eski avukatlarından biri. İnce, 2016 yıllında Garo Paylan’a TBMM’de suikast düzenleneceğini ancak son anda planın ters teptiğini öne sürdü. 

Hablemitoğlu zanlısı Levent Göktaş'a  hitaben yazdığı mesajda “Sene 2016 TBMM’ye silah sokturup Garo Paylan’ı vurdurtup azmettireni Alaattin Çakıcı, faili MHP gösterecektin. Bana planı yaptırttın iş milletvekili danışmanından döndü” dedi.

Bu sözler üzerine Garo Paylan suç duyurusunda bulundu:

"Avukat Mehmet Sinan İnce, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarda, devlet içindeki bazı karanlık odakların, 2016 yılında bana yönelik bir suikast planladıklarını ve bu planın başka odaklarca bozulduğunu ifşa etti.

Bu ifşaatın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, resen soruşturma başlatması gereken Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçmediler. Bu nedenle, hakkımdaki suikast planının aydınlatılması için Levent Göktaş, Mehmet Sinan İnce ve resen tespit edilecek diğer kişiler ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum."

Ergenekon davası sanıklarından Levent Göktaş, Özel Kuvvetler'in (ÖKK) eski bir mensubu. Yine bir ÖKK eski subayı olan Nuri Gökhan Bozkır'ın itirafları sonrası 2001'de meydana gelen Necip Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olarak 3 aydır aranıyor.



Bültene kayıt ol