Kitap Lansmanı: İklimi Değil Sistemi Değiştir

09.11.2020 - 21:19

Z Yayınları'ndan çıkan İklimi Değil Sistemi Değiştir kitabının tanıtımı, editörü Martin Empson, Açık Radyo'dan Ömer Madra ve kitabın Türkçe editörü Tuna Emren’in katılımıyla gerçekleşecek.

11 Kasım Çarşamba günü 20:00’de DSİP Facebook ve Marksist.org youtube hesabı üzerinden canlı yayınlanacak olan lansmanı aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz:

https://www.facebook.com/devrimcisosyalistiscipartisi
https://www.youtube.com/user/marksistorg

Konuşmacılar hakkında:

İklim Değişikliği Kampanyası’nın güçlü isimleri arasında yer alan Martin Empson, İngiltere Sosyalist İşçi Partisi’nin (SWP) üyesi ve aynı zamanda bir çevre aktivistidir. Land and Labour: Marxism, Ecology and Human History (Arazi ve Emek: Marksizm, Ekoloji ve İnsanlığın Tarihi) ve ‘Kill All the Gentlemen’: Class Struggle and Change in the English Countryside (‘Efendilere Ölüm’: Sınıf Mücadelesi ve Kırsaldaki Dönüşüm) kitaplarının da yazarı olan Empson, Türkiye’de daha ziyade Socialist Review için yazdığı makaleleri ile tanınıyor.

Açık Radyo kurucusu olan Ömer Madra, İklim krizinden edebiyata kadar çok geniş bir alanda yazdığı kitap ve makaleleri olan ama en çok iklim krizine dair yaptığı habercilik ve yayınlarıyla bilinen bir aktivisttir. Şuanda da Açık Radyo’da “Açık Gazete”, “Vakayiname”, “Açık Yeşil”, “İklim İçin” adlı programların yapımcılığını ve sunuculuğunu yapıyor.

Marksist.org haber sitesi editörlerinden Tuna Emren, serbest araştırmacı, bilim yazarı ve aktivist. 2012-2019 yılları arasında Popular Science Türkiye dergisine yazar ve editör olarak katkı sundu. 2019’dan bu yana ekoloji ve iklim araştırmaları odaklı çalışıyor.



Bültene kayıt ol