İmamoğlu bayramlarda göçmenlerin toplu taşımayı ücretsiz kullanmasını yasakladı

03.10.2022 - 17:07

Seçim döneminde göçmenler hakkında pek çok vaatte bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu haksız ve adaletsiz bir karara imza attı, göçmenlerin bayram günlerinde ücretsiz ulaşım hakkını iptal etti.

Ayrımcı, ırkçı Bolu Belediye başkanını cezalandıramayan CHP, muhtemelen Ekrem İmamoğlu’nun bu uygulamasını da seyredecek. Ve hatta diğer CHP’li belediyeler de aynı uygulamayı yürürlüğe koymak için kuyruğa girecekler.

Göçmenler İstanbul'da, resmi tatil ve bayram günlerinde ücretsiz olan belediyenin ulaşım araçlarına para vermek zorunda olacak, ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak. 

TC numaraları olmadığı için göçmenler İstanbulkartlarını isimlerine özel hale getiremeyecekler, kişiselleştiremeyecekler. Ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları faydalanacak. İBB'nin duyurduğu uygulama ilk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşecek. 

Belediyenin bu kararı, göçmenlerle turistleri aynı düzlemde değerlendiriyor. Oysa göçmenlerin gelir düzeyi ortada, pek çok göçmen asgari ücret dahi alamıyor, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamıyor. Kirada oturmak zorundalar, kiralar ateş pahası. Pek çok göçmen tatil günleri de çalışmak zorunda, işe gitmek zorunda. İstanbul Belediyesi, bu ayrımcı uygulamaya bir an önce son vermelidir.



Bültene kayıt ol