Göçmenlerin avlandığı günler

31.08.2022 - 11:21

İngiltere’de devlet göçmenlere rahat yüzü göstermemek üzere harekete geçti. 

Guardian gazetesindeKİ habere göre “İngiltere hükümeti, Manş Denizi'ni botlarla geçmeye çalışan göçmenleri toplaması için, 6 aylığına 2 milyon sterlin ödeme karşılığında özel bir taşeron şirketle anlaştı.”

Buna İngiltere Deniz Kuvvetleri’nin göçmen teknelerini toplama konusunda isteksizliğinin yol açtığı söyleniyor.

Hükümet, Aeolian adlı bir şirkete bağlı üç geminin 12’şer saatlik nöbetler tutması ve görülen teknelerden göçmenleri toplaması için sözleşme imzalamış durumda.

Habere göre özel şirketin gemileri göçmenleri göçmen merkezine teslim edecek ve İngiltere hükümeti böylece iltica başvurularını değerlendirmeden insanları Ruanda’ya gönderecek.

Gazeteci Ümit Kıvanç, sosyal medyada haberi “Göçmenlerin avlandığı günlere fiilen gelmiştik, resmen de geliyoruz.” diyerek yorumladı.

İspanya Fas sınırında dövülerek öldürülen göçmenler hâlâ aklımızda.

Kasım ayında Fransa’dan şişme botlarla İngiltere’ye ulaşmak için yola çıkan 32 göçmenden 30’u Manş Denizi’nde boğulmuştu.

İngiltere’de çok güçlü bir ırkçılık karşıtı hareket var ve hükümetin göçmen düşmanı politikalarını daha önce durdurmayı başarmıştı.

Türkiye’de de İngiltere’de de göçmenleri avlamaya çalışan devlet politikalarına derhal son verilmesi için mücadele etmeliyiz. Devletlerin bu tutumu, sokak çetelerine, parti kılıfıyla gizlenen ırkçı nefret örgütlerine insanlık düşmanı uygulamaları için kapı aralıyor çünkü. 



Bültene kayıt ol