Katil İsrail saldırıyor

08.03.2023 - 10:18

Korsan devlet İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki halka saldırıları sürüyor. 22 Şubat'ta İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'a birkaç noktadan düzenlenen baskında 11 Filistinli hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bundan birkaç gün sonra ise bir Filistinlinin silahlı saldırısında iki yerleşimci hayatını kaybetti. Bunun üzerine Huvvara belediyesine yerleşimciler tarafından günler süren devlet destekli pogrom saldırıları gerçekleştirildi.

Evlerin ve arabaların kundaklandığı, taşlandığı saldırılarda bir Filistinli hayatını kaybetti. İsrail Maliye Bakanı bu beldenin “yeryüzünden silinmesi gerektiğini” söyledi. Öyle ki, bu sözü Netanyahu bile kınamak zorunda kaldı. Maliye Bakanı da daha öne “dilinin sürçtüğünü” söyledi. Basın saldırıların bakanların desteğiyle gerçekleştiğini yazdı. Bir İsrail ordusu generali bunu “katliam” olarak niteledi. 

Batı Şeria’da halk siyonist terörden dolayı korku içerisinde yaşıyor. Filistinli yetkililere göre, Batı Şeria'da bu yılın başından beri daha şimdiden bu tip 600 saldırı meydana geldi. Geçen yılın Ocak ve Şubat aylarında kaydedilen vaka sayısının 55 olduğu düşünülecek olursa, İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında büyük bir artış söz konusu. Batı Şeria’da işgal bölgelerinde inşa edilen yasadışı evler yıkılınca, yerleşimciler bölgedeki Filsitinlilere “intikam” saldırıları düzenliyor. Filistinlilerin köylerinde halk kendilerini korumak için yerleşimcilere karşı nöbet tutuyor.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi kurumlar, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te uluslararası hukuka aykırı şekilde inşa edilen yerleşimlerde yaşayan İsrail vatandaşları ve vatandaşlık haklarından yoksun Filistinliler arasındaki durumun fiilen ırk ayrımcılığına dayalı bir ‘apartheid’ rejimine dönüştüğünü söylüyor.

Siyonist rejim diğer yandan kendi halkının protesto gösterilerine de vahşice saldırıyor. Politikacılar, ordu mensupları ve İsrail’in en fanatik destekçileri bile onu artık “liberal bir demokrasi” olarak savunamayacak hâle geliyorlar. Sağcı hükümet ülkeyi gitgide büyüyen bir krize sürüklüyor.

(Sosyalist İşçi)



Bültene kayıt ol