Tokyo Olimpiyatları protesto ediliyor: Bu oyunlara ihtiyacımız yok!

23.07.2021 - 14:09

Japonya hükümeti, 4. kez OHAL ilan ederek Olimpiyatları başlattı. Tokyo'da Covid-19 vakaları yükselişe geçmişken, oyunlara aktarılan paranın pandemi ve yoksullukla mücadelede kullanılmasını isteyenlerin protestoları da büyüyor.

Japonya'da sağcı hükümetin yeniden OHAL etmesinin nedeni başkent Tokyo'da Covid-19 vakalarının yeniden geçmesi. Özellikle daha bulaşıcı olan delta varyantının adaya girişine rağmen, geçen yıl ertelenen Olimpiyatlar yapılıyor.

Protesto eylemlerini başlatan aktivistler (sosyalistler, komünistler, sendikacılar), hem OHAL'e isyan ediyor hem de hükümetin Olimpiyatlar için harcadığı parayı bir israf olduğunu savunuyor. Bu paranın, pandemi ve ekonomik zorluklarla boğuşunlar için kullanılmasını isteyerek oyunların iptal edilmesini talep ediyorlar.

Gösterilerde öne çıkan sloganlardan birisi 'Bu oyunlara ihtiyacımız yok!'

Öte yandan Tokyo Olimpiyatları her ne kadar oyunlar seyircisiz oynansa da birçok ülkeden gelen oyuncuların en az 19'unda Covid-19 testi pozitif çıktı. 206 ülkeden gelen spor kafilelerinin yanı sıra medya kuruluşları çalışanları başta olmak üzere yurtdışından on binlerce kişinin adaya gelmesi ise salgını sıçratacağı için protesto ediliyor.



Bültene kayıt ol