COP27 İstanbul'da protesto edilecek: İklim adaleti İstiyoruz

09.11.2022 - 12:58

Mısır'da toplanan COP27, küresel eylemlerle protesto edilecek. İklim Adaleti Ağı, 12 Kasım Cumartesi 12:00'de Kadıköy Süreyya Operası önünde yapacağı basın açıklamasına herkesi davet ediyor.

►12 Kasım 12:00'de Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması,

► Ardından Gazhane’deki Greenpeace İklim Buluşması etkinliğine katılım.

Eylemin çağrısı şöyle:

İklim Adaleti Ağı olarak Mısırlı çevre aktivistlerinin çağrısına yanıt veriyor, 12 Kasım'da gerçekleştirilecek küresel eylemlerin İstanbul ayağında buluşuyoruz.

Şu anda Mısır'da düzenlenmekte olan COP27 iklim müzakereleri, iklim hareketi tarafından dünyanın her yerinde protesto ediliyor.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı Emisyon Açığı Raporu, iklim zirvelerinde verilen yetersiz taahhütler bile yerine getirilmediği için, şu anda 2,8C’lik bir ısınma yolunda ilerlemekte olduğumuzu gösterdi. Rapor, 1,5C hedefinin çoktan kaçırıldığını, bundan sonra tüm mevcut taahhütler uygulamaya alınsa bile 2C’lik ısınmanın üzerine çıkacağımızı söylüyor.

Bu tabloyu kabullenmediğimizi göstermek ve iklim hareketini dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de büyütebilmek adına, küresel eylem günü olan 12 Kasım’da, saat 12:00’de İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası’nın önünde buluşuyoruz:

Süreyya Operası önünde okunacak basın açıklamamızın ardından 

İstanbul Gazhane’de gerçekleştirilen “Greenpeace İklim Buluşması” etkinliğine yürüyecek ve “İklim Hareketi” forumuna katılacağız.

12 Kasım 12:00’de

“İklim Adaleti İstiyoruz!”

“İklimi Değil Sistemi Değiştir” demek için oradayız, hepinizi bekliyoruz.



Bültene kayıt ol