Antikapitalist blok için mücadeleye devam!

12.01.2021 - 10:19

AKP-MHP iktidarına karşı CHP ve İyi Parti’nin önderliğindeki bir “demokrasi” ittifakını değil Antikapitalist Blok’u savunan DSİP üyeleri, 2021 yılı boyunca da bu doğrultuda faaliyet göstermeye devam edecekler.

İşte çeşitli çalışma gruplarının 2021 yılı hedeflerine dair verdikleri demeçler…

“Mücadele eden işçileri birleştireceğiz”

2021 yılında ekonomik alanda kamu sözleşmelerinden enflasyon karşısında kuşa dönmüş memur sözleşmelerinin yenilenmesine, işsizlikten yoksulluğa, güvenli çalışmaya, herkesin aşıya ücretsiz ulaşım talebine kadar pek çok mücadele başlığımız var. 

Mücadele eden işçileri bir araya getiren forumlar düzenliyoruz. Bu forumlarda çeşitli iş kollarından işçiler mücadele deneyimlerini aktarıyorlar, sorunlarını tartışıyorlar. 

İşçi hareketinin taleplerini destekleyen kampanyalar yapıyoruz. Direnen işçileri ziyaret edip dayanışmayı güçlendirmeye çalışıyoruz. 

Antikapitalist Çalışanlar olarak iktidarın ve patronların saldırıları karşısında işçilerin birleşmek zorunda olduğunu anlatıyoruz. 

Tek tek ve ayrı ayrı hareket eden konfederasyonların bir araya gelerek “Emek Platformu” benzeri bir çatı altında birleşmelerini savunuyoruz.  

2021 yılı boyunca mücadele eden işçileri birleştirmeyi hedefleyen kampanyalar, forumlar düzenlemeye devam edeceğiz.

Faruk Sevim (Antikapitalist Çalışanlar)

***

“Göçmenler için eşitliğin ve adaletin sesini yükselteceğiz”

Göçmenler, özellikle de Suriyeliler son on yıldır sürekli gündemde. Bu gündemde olma durumu onların haklarını korumaktan ya da haklarını vermekten daha çok ırkçı ve ayrımcı söylemler üzerinden gelişiyor. İki üç yıl öncesine göre dayanışma ve mücadeleyle bazı sorunlar çözülse de, son aylarda bir kez daha, yaşanan ekonomik veya sosyal problemlerin sorumlusu gibi gösterilmeleri söz konusu. Toplum gelişirken, göçmenler Türkiye’deki hayat şartlarına uyum sağlamışken bazı politikacıların, gazetecilerin bu yöndeki konuşmaları ve medyanın tutumu endişe verici. Bu konuşmalar, tutumlar sürekli “ülkelerine gönderme”, “ekonomiye etkileri” ve “sayılarının artması” yönünde oluyor. Savaştan kaçarak buraya sığınanların sayısının artmasıyla hiçbir sorunumuz yok. 

Ayrımcı ve ırkçı dilleri onları küçültürken mücadeleyi ve dayanışmayı büyütüyor. “Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır” kampanyası olarak ırkçı ve ayrımcı söylemleri her zaman olduğu gibi bu yıl da ifşa edeceğiz, kampanyalar düzenleyip basın açıklamaları yapacağız. Göçmenlere yapılan haksızlıkları önlemeyene ve onlara hakları verilene kadar sokakta, sosyal medyada ve medyada eşitliğin ve adaletin sesini yükselteceğiz.

Figen Dayıcık (Hepimiz Göçmeniz kampanyası)

***

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”

2020 yılı dünyanın pek çok yerinde kadın hareketinin mücadeleleri ile geçti. Kadınlar hakları uğruna veya uğradıkları haksızlıklara karşı sadece Türkiye’de değil, pek çok ülkede sokakları tuttu. 2020’de kadın hareketi tüm dünyada çok güçlüydü. Kazanılmış haklar olmasına rağmen hâlâ yolu yarılayabilmiş değiliz, uğruna mücadele edilmesi gereken pek çok konu var. Karşı çıkılması gereken pek çok haksızlık, takip edilmesi gereken pek çok dava, dayanışma gösterilmesi gereken pek çok durum var. 2021 yılında da kadın mücadelesini yakından takip ederek; amasız fakatsız kadınlarla dayanışarak; şiddete, tecavüze, tacize karşı çıkarak; kadın erkek eşitliği uğruna mücadelemizi devam ettireceğiz. 2020 yılında başladığımız Kadınların Gündemi videolarımız devam edeceği gibi, çıkarttığımız kadın dosyalarını da Marksist.org üzerinden gündemle paralel olarak yayınlamaya devam edeceğiz. Sokakları bırakmayacağız. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz! Mücadeleyi yükselteceğiz..

Dila Ak  (Antikapitalist Kadınlar)

***

“LGBTİ+ mücadelesinde hareketli bir yıl bizi bekliyor”

LGBTİ+ Çalışma Grubu geride bıraktığımız yıldaki kuruluşundan bu yana DSİP saflarındaki LGBTİ+ farkındalığını artırmaya, LGBTİ+ alanında yoldaşlarımızın sahip olduğu bilgileri güncel tutmaya, dünyada ve Türkiye’deki LGBTİ+ hareketinin mücadelesini takip etmeye, bunlarla ilgili içerik üretmeye, aynı zamanda LGBTİ+ mücadelesinin içinde ve yanında yer almaya, hareketin aktif bir bileşeni olmaya çalıştı. 2021 yılı da LGBTİ+ mücadelesi bakımından oldukça hareketli başladı. 

Sivil toplumu susturmayı, sivil toplum örgütlerini kapatmayı veya kayyım atanarak etkisiz hâle getirilmesini öngören yasa kabul edildi. Bu yasanın LGBTİ+ derneklerinin çalışamaz hâle gelmesini önceleyeceğinden şüphe yok. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin protestolarında gözaltına alınan LGBTİ öğrencilere fobik taciz ve saldırılar yapıldı. Hareketli bir yıl bizi bekliyor. Geçen yılki faaliyetlerimizi bu yıl da geliştirerek sürdüreceğiz.

Atilla Dirim (DSİP LGBTİ+ Çalışma Grubu)

(Sosyalist İşçi)



Bültene kayıt ol