DİSK sokakta: Kıdem tazminatıma dokunma!

DİSK, birçok ilde hükümetin kıdem tazminatlarını gasbetme girişimini protesto etti. İşçiler birleşik mücadele ve genel grev sloganlarını yükseltti.

Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer birçok ilde il müdürlükleri önünden sloganlar yükseldi.

Kıdem tazminatının fona devredilmesi girişiminin yanıtının grev olacağını söyleyen DİSK Başkanı Kani Beko, Ankara’da bakanlık önünde yaptığı konuşmada işçilerin taleplerini şöyle anlattı:

“Kıdem tazminatı her türlü işten çıkarmada ve istifa hâlinde süre koşulu olmadan ödenmelidir. Kıdem tazminatı tavanı kaldırılmalıdır. Kıdem tazminatı ödemeyen, ödemekten kaçınan işverenlere ağır yaptırımlar getirilmelidir.”

İstanbul’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı il müdürlüğüne yürüyüyen yüzlerce belediye ve metal işçisi, “Kıdeme kalkan eller kırılsın”, “Birleşen işçiler yenilmezler” ve “Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları attı.

DİSK Ege Bölge temsilciliği, kıdem tazminatına yönelik girişimleri protesto için yarım gün iş bırakma kararını duyurdu.

Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Trakya ve birçok yerde işçiler sokağa çıktı.

DİSK’in kıdem tazminatı protestolarını damgasını vuran, işçilerin tabandan yükselen birlik ve birleşik mücadele isteği oldu.

ilginizi çekebilir

13366708
Mısırlı İşçi İtalya'da grevlere öncülük ediyor: "Ocak Devrimi sendikal bilincimi şekillendirdi"
GkzLtNkXUAAT2BY
Silahsızlanma mı, barış/demokratikleşme mi ikilemi
mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı