Dersimlilere “cani” ve “terörist” diyen faşist Bahçeli’ye kınama cezası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Dersim’den söz ederken katledilen halka “cani” ve “terörist” dediği için kınama cezası verildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim Katliamı ile ilgili “Dersim’deki isyan elebaşları terörist olup, bu yezid takipçilerinin Kerbela’da kanı dökülen mazlumlarla uzaktan yakından ilgisi olamayacaktır” sözlerini kullanmıştı.

Dersim Katliamı’nda ailesinden 9 kişiyi kaybeden CHP’li Hüseyin Akgün, bu sözlerinden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, avukatı aracılığıyla 4 lira 99 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştı.

11 Kasım 2014’te Dersim’de açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, Bahçeli’ye ‘kınama’ cezası verildi.

Akgün’ün avukatı Cihan Söylemez, dersim katliamına ilişkin ilk defa bir mahkemenin karar verdiğini söyledi.

ilginizi çekebilir

emekli
Ocak ayı enflasyonu: Nasıl kazıklandık?
hamnet-cekip-gidenlerin-ve-kalanlarin-yas-bicimleri
Acının Estetiği ve toplumsal inkar
photo_5796163605995654532_y
Kaş Limanağzı’nda eski bakanın şirketi için orman yolu!