Boğaziçi’nde kayyuma karşı mücadele kazandı!

Melih Bulu, cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevinden alındı.

Ocak ayı başında Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu, aylardır okulun tüm bileşenleri tarafından protesto ediliyordu.

Kayyum rektöre direniş binlerce öğrencinin yanı sıra akademisyenleri ve mezunları da harekete geçirmiş, başka birçok okulda ve şehirde Boğaziçi ile dayanışma hareketleri ortaya çıkmıştı.

O dönem, Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya açıklamalarda bulunan Bulu, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak” yanıtını vermişti.

2 Ocak’tan 14 Temmuz’a kadar geçen 6.5 aylık sürenin sonunda öğrencilerin direnişi kazandı. Kayyum rektör görevden alındı.

ilginizi çekebilir

52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?
223252
Medeni haklarımızdan vazgeçmiyoruz!