Boğaziçi Üniversitesi ve İzmir’deki üniversitelerde akademisyenlerle dayanışma eylemleri

Barış talep ettikleri için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya için Boğaziçi Üniversitesi’nde bir yürüyüş düzenlendi. İzmir’de ise farklı üniversitelerden öğrenciler bir araya gelerek hocalarına kart attı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin yoğun olarak katıldığı yürüyüşte “Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya yalnız değildir” ve “Akademi özgürdür özgür kalacak” sloganları atıldı.

Güney Kampüs Meydanı’nda başlayan yürüyüş ana kapıda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Açıklamada, “her türlü şiddetin son bulmasının ancak ifade özgürlüğü ortamının sağlanmasıyla mümkün olduğu, düşünce özgürlüğünün terör saldırıları bahane gösterilerek baskı altına alınamayacağı” belirtildi.

İzmir’de ise 9 Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde PTT şubelerinde buluşularak tutuklu akademisyenlere dayanışma kartları gönderildi.

ilginizi çekebilir

203905
DSİP: Nafaka hakkı gasp edilemez! Nefret paketine hayır!
HJ9WjCiW8AABU31-1
‘Flamingo Devrimi’nin içinden: Arnavutluk, Kushner-Trump’ın toprak gaspına karşı ayaklanıyor
5798_pic1_k
“Onlara serf gibi davranıyorlar”: Arnavutluk'un İşkodra kentinde Roman aileler tahliye ve dışlanma tehdidiyle karşı karşıya