Boğaziçi Üniversitesi ve İzmir’deki üniversitelerde akademisyenlerle dayanışma eylemleri

Barış talep ettikleri için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya için Boğaziçi Üniversitesi’nde bir yürüyüş düzenlendi. İzmir’de ise farklı üniversitelerden öğrenciler bir araya gelerek hocalarına kart attı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin yoğun olarak katıldığı yürüyüşte “Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya yalnız değildir” ve “Akademi özgürdür özgür kalacak” sloganları atıldı.

Güney Kampüs Meydanı’nda başlayan yürüyüş ana kapıda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Açıklamada, “her türlü şiddetin son bulmasının ancak ifade özgürlüğü ortamının sağlanmasıyla mümkün olduğu, düşünce özgürlüğünün terör saldırıları bahane gösterilerek baskı altına alınamayacağı” belirtildi.

İzmir’de ise 9 Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde PTT şubelerinde buluşularak tutuklu akademisyenlere dayanışma kartları gönderildi.

ilginizi çekebilir

ailem-guvende-operasyon-iha-2487879
Aile neden bir düşmana ihtiyaç duyar?
onur-yürüyüşü
LGBTİ+ derneklerinden baskın ve gözaltılara tepki: LGBTİ+ olmak suç değildir!
Istanbul_LGBT_Protest
LGBTİ+ varoluşunu hedef alan operasyonun karşısındayız: Yalnız değilsin lubunya!