Boğaziçi Üniversitesi ve İzmir’deki üniversitelerde akademisyenlerle dayanışma eylemleri

Barış talep ettikleri için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya için Boğaziçi Üniversitesi’nde bir yürüyüş düzenlendi. İzmir’de ise farklı üniversitelerden öğrenciler bir araya gelerek hocalarına kart attı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin yoğun olarak katıldığı yürüyüşte “Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya yalnız değildir” ve “Akademi özgürdür özgür kalacak” sloganları atıldı.

Güney Kampüs Meydanı’nda başlayan yürüyüş ana kapıda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Açıklamada, “her türlü şiddetin son bulmasının ancak ifade özgürlüğü ortamının sağlanmasıyla mümkün olduğu, düşünce özgürlüğünün terör saldırıları bahane gösterilerek baskı altına alınamayacağı” belirtildi.

İzmir’de ise 9 Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde PTT şubelerinde buluşularak tutuklu akademisyenlere dayanışma kartları gönderildi.

ilginizi çekebilir

dcb209d2-cfa2-4f53-a83b-ee58edf5047f
Faşist bir kıyamet için dua eden milyarderlerle tanışın
WhatsApp Image 2026-10-08 at 13.18
Özgürlük İstiyoruz Kampanyası: “Yalnız değiliz, yanlış değiliz, kalabalığız!”
1536x864_cmsv2_066a93e1-0f33-5ff0-806e-4c22d3aaba01-9885516
Burnham formülü: Tonda dramatik değişiklik, gerçeklikte minimal değişiklik