Basra’da büyük gösteriler, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde işsizlik ve yoksulluğa karşı başlayan gösteriler büyüyor. Eylemlerde 6 kişi hayatını kaybetti.

Irak’ın Basra kentinde kamu hizmetlerinden yararlanamama, işsizlik ve yolsuzluğa karşı gösteriler büyüyor. Eylemlerde ölü sayısı 6’ya, yaralı sayısı 25’e yükseldi. Hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etti. Eylemlerin sıçradığı Kerbela ve Necef’te de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Sürekli elektrik kesintileri ile karşılaşan Basralılar, bunu hükümetin yolsuzlukları nedeniyle altyapının çökmesine bağlıyorlar.

Basra’ya şeker, buğday ve bitkisel yağ giriş çıkışının yapıldığı Umm Kasr Limanı’na hiç bir kamyon giremiyor. İçerideki kamyonlar da dışarı çıkamıyor.

Şiilerin ruhani lideri Ali Sistani eylemcileri desteklediğini açıkladı.

ilginizi çekebilir

Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı
RS_Logo_SITE-700x300
Mısır’da seçim var: Devrimci Sosyalistler ne diyor?
chp-il-binasinin-tasinma-karari-sonrasi-gursel-tekin-yarin-da-bu-binaya-gelecegim-bu-bina-bizde-yani
İktidarın hukuksuz planları ve CHP’de derinleşen kriz