Ayşe öğretmen özgür!

2016 yılında Beyaz Show programındaki telefon bağlantısında “Çocuklar ölmesin” diyerek barışı savunan ve bu yüzden ‘terör örgütü propagandası’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen öğretmen Ayşe Çelik hakkında Anayasa Mahkemesi, “ifade özgürlüğü hakkının” ihlal edildiğine karar verdi.

AYM kararının gerekçesinde, Çelik’in ifadeleri için “Terör örgütünün övülmesi ya da terörizme destek olarak nitelendirilemeyeceği kanaatindeyiz” denildi.

Karar sonrası avukatlarının başvurusuyla, Ayşe Çelik tutuklu bulunduğu cezaevinden geç saatlerde tahliye edildi.

Ayrıca kararın bir örneğinin ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve Ayşe Çelik’e 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

ilginizi çekebilir

20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim