AYM yasayı iptal et, katliamı durdur!

Katliam yasası 5 Eylül’de görüşülmek üzere Anayasa Mahkemesi gündemine alındı. Hayvan hakları inisiyatifleri, aynı AYM önünde nöbet tutmaya başlayacak.

Hayvan, Yaşam, Özgürlük ve Sokaktayım Yanındayım inisiyatifleri’nin çağrısı şöyle:

“Haydi tüm Türkiye, AYM önüne!

5 Eylül Perşembe

08:00

Ahlatlıbel-Ankara

5 Eylül Perşembe günü, sabah 08.00’den itibaren “hayvanların yaşam hakkının” görüşüleceği Anayasa Mahkemesi önünde başlıyoruz.

#AYMYasayıİptalEt

#KatliamYasasıİptalEdilsin

#HaydiTümTürkiyeAYMÖnüne

İktidarın sokakta yaşayan hayvanları önce tecrit sonra da katletmek için yürürlüğe koyduğu yasa mecliste geçtiğinden beri sayısız katliama tanık olduk, oluyoruz. Güvenli sokaklar iddiasıyla meşrulaştırmaya çalıştıkları katliam yasası sokakta yaşayan hayvanların en temel hakkı olan yaşam hakkını ortadan kaldırırken, bu şiddet ortamında katillerle birlikte yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Biz yaşam hakkı savunucuları yasanın iptal edilmesi için 5 Eylül Perşembe günü saat 08:00’de AYM önünde yaşam nöbeti tutmaya başlayacağız. Temel hak ve özgürlüklere, yaşam hakkına inan herkesi bu nöbete katılmaya davet ediyoruz.”

ilginizi çekebilir

25-kasim-2020-istanbul-12-e1669112744773
Yaşamı parçalara ayıran iktidar: Kadın, hayvan ve çocuk bedenleri üzerinden bir şiddet rejimi
606082719_18034702409739592_1295974550546379837_n
“Sendikamızın mücadele kararının sonuna kadar arkasında duracağız”
chavez_the_candidate_is_accompanied_by_his_wife_marisabel_right_during_a_march_across_caracas_to_officially_open_his_presidential_campaign_in_august_1998
Venezuela: Ya aşağıdan sosyalizm ya bürokratik yozlaşma