Arapça tabela yasakları sürüyor

Hükümetin değişen politikası sonucu göçmenler üzerindeki baskılar artıyor.

Zaman zaman Türkiye’nin birçok yerinde Arapça tabelaların indirilmesi yönünde uygulamalar gündeme geliyordu.

Son dönemde ise özellikle İstanbul’da bunlar yoğunlaştı.

Marksist.org muhabirleri, 31 Temmuz Çarşamba günü Beyoğlu’nda Taksim Meydanı’na yakın bir bölgede yine böylesi bir uygulamaya şahitlik ettiler.

Haziran ayı ortalarından itibaren başta Fatih, Zeytinburnu ve Bayrampaşa olmak üzere İstanbul’un birçok yerinde tabelalar incelenmiş, İstanbul Valiliği’nin İçişleri Bakanlığı talimatı üzerine başlattığı uygulamada ziyaret edilen 730 işyerine tabelalarının %75’ini Türkçe yapmaları için süre verilmişti.

Başka dillerdeki tabelalara dokunulmazken Arapça’ya yapılan bu ayrımcılık, göçmenlere karşı başlatılan kampanyanın devamı olarak değerlendirilmişti.

ilginizi çekebilir

000_374U962-2
Filistin’de 100 yıllık savaş, kolonyalizmden direnişe
tonyblair
İşçi Partisi'nin sağ kanadının çürümüş mirası
7737cd4f62ab96ed34b2ace1fa7f5bb02501b43a-1200x675
ABD genelinde tutuklular grev yaparken, teknoloji şirketleri Trump'ın ICE gözlemcilerini avlamasına yardımcı oluyor