Antikapitalistler 20 Eylül iklim grevinin derslerini tartıştı

Antikapitalistler’in İstanbul’da yaptığı toplantıda, 20 Eylül küresel iklim grevinin dersleri ve bundan sonra yürütülecek mücadeleler konuşuldu.

27 Eylül günü Beyoğlu’nda yapılan toplantıda ilk konuşmayı Antikapitalistler platformundan Özdeş Özbay yaptı.

Gençlerin başını çektiği ve işçilerin katılımıyla büyüyen hareketin önemine dikkat çeken Özbay, iklim krizini durdurmak için niçin antikapitalist olmak gerektiğini anlattı.

Özdeş Özbay’ın konuşması:

Toplantıda Yokoluş İsyanı’ndan İren Bıçakçı, Greta Thunberg ile başlayan mücadelenin Türkiye’de en başından itibaren nasıl inşa edildiğini anlattı. Bilim yazarı Tuna Emren ise IPCC’nin raporlarından ve iklimle ilgili durumun ne kadar vahim olduğundan bahsederek acil olarak harekete geçmenin önemine vurgu yaptı.

Salondan yapılan katkılarda da mücadelenin enternasyonalist boyutu vurgulandı.

Toplantıda ayrıca Türkiye ve dünyadaki 20 Eylül eylemlerinden videolar ve Greta Thunberg’in BM’deki konuşması izlendi.

ilginizi çekebilir

photo_5796163605995654532_y
Kaş Limanağzı’nda eski bakanın şirketi için orman yolu!
migros-depo-iscileri-talepler-alinana-dek-direnis-devam-edecek
Market, depo ve kurye işçileri
thumbs_b_c_3d99e1f962c41e5ddb9c15902ed46cb7
PKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta