AKP, 1 Mayıs’ta işçilere savaş açacak: Taksim’e 10 bin polis

1 Mayıs’ı İstanbul’da Taksim’de kutlamak isteyen emekçilere savaş açmaya hazırlanan AKP, Taksim Meydanı ve çevresinde yaklaşık 10 bin polisi görevlendirme kararı aldı.

Hürriyet‘in haberine göre, Taksim Meydanı’nın demir bariyerlerle çevrileceği 1 Mayıs’ta polisler TOMA’larla İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Divan Kavşağı ile Şişli’de DİSK önünde, Beşiktaş Meydanı’nda ve Dolmabahçe’de bekleyecek. Okmeydanı, Dolapdere, Gazi Mahallesi, Gülsuyu, Sancaktepe’de de çevik kuvvet ekipleri bulunacak.

İzinlerin kaldırıldığı İstanbul Emniyeti, diğer şehirlerden de takviye polis görevlendirirken, gün boyu polis helikopterleri görüntü alarak canlı olarak MOBESE merkezine aktaracak.

Yenikapı-Hacıosman metrosu, Osmanbey ve Şişhane durakları arasında hizmet vermeyecek. Kabataş-Taksim füniküler hattı da 1 Mayıs günü kapatılacak.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-05-16 at 17.54
İstanbuI’da Nakba Günü yürüyüşü: “Siyonizm yenilecek, direnen Filistin kazanacak!”
WhatsApp Image 2026-05-15 at 19.40
Ankara’da Nakba Günü eyIemi: “Nakba bitecek, Filistin halkı geri dönecek”
Untitled-683-×-1024px-1024-×-683px-2023-07-12T154605
Verilerin nihayet çürüttüğü 5 temiz enerji efsanesi ve sektörün yöneldiği doğrultu